Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije na svojoj je sinoćnjoj sjednici dao jednoglasnu i punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Odluka je donijeta s 31 glasom ZA, bez ijednog protiv ili suzdržanog.

Otklonjene sve dvojbe

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Anđelko Stričak istaknuo je nakon glasovanja da je rezultat bio očekivan s obzirom da su u dosadašnjoj argumentiranoj raspravi unutar naše stranke, kao i na samoj sjednici, otklonjene i posljednje dvojbe oko ratifikacije:

- Konvencija ne nameće, kako to neki pokušavaju manipulirati, nikakvu obvezu da se u hrvatski pravni poredak uvede tzv. neutralni spol ili da se priznaju istospolni brakovi. Brak ostaje ustavno definiran kao zajednica žene i muškarca. Sve tvrdnje o tobožnjem uvođenju pojmova „roditelj 1“ i „roditelj 2“ u zamjenu za naše majke i očeve ili „spolno neutralnih WC-a“ obična su izmišljotina. Stoga sam i očekivao da će Županijski odbor donijeti ovakav nedvosmisleni zaključak.

U proširenom sastavu

Županijski odbor sastao se u proširenom sastavu budući da su na sjednicu pozvani svi HDZ-ovi općinski načelnici i gradonačelnici s područja Varaždinske županije, predsjednici svih gradskih i općinskih odbora HDZ-a, predsjednici stranačkih zajednica na županijskoj razini te svi naši vijećnici u Županijskoj skupštini.

SEDMA ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA ZAREDOM!

Nakon šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog, splitsko-dalmatinskog i virovitičko-podravskog i zagrebačkoga županijskog HDZ-a, Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije sedma je zaredom županijska organizacija naše stranke koja je i službeno dala punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/i-hdz-zagrebacke-zupanije-dao-punu-potporu-ratifikaciji-konvencije-vijeca-europe

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/i-viroviticko-podravski-hdz-dao-punu-podrsku-ratifikaciji-konvencije-vijeca-europe

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/puna-podrska-splitsko-dalmatinskog-hdz-ratifikaciji-konvencije-vijeca-europe

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/puna-potpora-dubrovacko-neretvanskog-hdz-ratifikaciji-konvencije-i-najavljenim

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-osijeka-snazna-podrska-nacionalnom-vodstvu-hdz-konvencija-vijeca-europe-agrokor