Dokle seže aktivistička malicioznost i populistička neodgovornost dijela oporbe u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, dobar je primjer nedavni nasrtaj zastupnice stranke „Za grad“ Ive Kvakić na našega gradskog (i saborskog) zastupnika prof. dr. sc. Dragu Prgometa.

Volonter i u Skupštini i u Saboru

Ta je mlada dama, naime, u svom blogu ustvrdila da je Prgomet na nedavnu sjednicu skupštinskog Odbora za mjesnu samoupravu, citat, „uletio negdje pri kraju, taman da se zabilježi kao prisutan i zasluži naknadu za sudjelovanje od cca 1400 kuna“.

Ali, zaigrana zastupnica Kvakić u svom je pravedničkom gnjevu, kako to biva, „zaboravila“ na dvije lako provjerive činjenice: prva, Prgomet uopće nema pravo na naknadu u Gradskoj skupštini zato što je saborski zastupnik (i potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a - op. ur.), a druga - Prgomet volontira čak i u Saboru.

Meta oporbenih podvala

- Očito sam postao meta dijela oporbe koja se u nedostatku sadržaja i ideja o važnim temama bavi podvalama. Evo, i danas me je kolega Marko Torjanac, zastupnik s liste Sandre Švaljek, optužio da sam mu se „ubacio u red“ dok smo jutros prijavljivali dolazak na plenarnu sjednicu. A sve se da lako provjeriti na nadzornim kamerama, kao što je i gospođa Kvakić lako mogla provjeriti uzimam li naknadu u Gradskoj skupštini. Mogu samo ponoviti da radim volonterski - izjavio je Prgomet za naš web.

Naravno, ni sama uvažena zastupnica Kvakić ni „Za grad“ nisu se još ispričali Prgometu za vrlo ružnu klevetu.