I koprivničko-križevačka županijska organizacija HDZ-a dala je punu podršku nacionalnom vodstvu naše stranke i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji - s uključenom interpretativnom izjavom kojom se otklanjaju kriva tumačenja same Konvencije.  Odluku je na svojoj sinoćnjoj sjednici, održanoj u Koprivnici, golemom većinom (32 glasa ZA, 5 protiv i 1 suzdržan) donio Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.  

Predsjednik Županijskog odbora Darko Sobota istaknuo je da je odluka donesena nakon demokratske i argumentirane rasprave o stvarnom sadržaju i smislu Konvencije:

- Zbog pogrešnih tumačenja koja se šire javnim prostorom, u potpunosti podržavamo i odluku Predsjedništva HDZ-a i Vlade RH da se u proces uključi interpretativna izjava koja dodatno potvrđuje da odredbe Konvencije ne sadrže ni najmanju obvezu da se u naš pravni poredak uvede tzv. neutralni spol ili da se priznaju istospolni brakovi. Brak jest i bit će ustavno definiran kao zajednica žene i muškarca. Snažnom i jasnom interpretativnom izjavom otklonjene su i posljednje dvojbe kod velike većine naših članica i članova.

DEVETA ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA ZAREDOM!

Nakon šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog, splitsko-dalmatinskog i virovitičko-podravskog, zagrebačkog i varaždinskog (županijskog) te brodsko-posavskog HDZ-a, Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačke županije deveta je zaredom županijska organizacija naše stranke koja je i službeno dala punu podršku za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/i-hdz-zagrebacke-zupanije-dao-punu-potporu-ratifikaciji-konvencije-vijeca-europe

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/i-viroviticko-podravski-hdz-dao-punu-podrsku-ratifikaciji-konvencije-vijeca-europe

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/puna-podrska-splitsko-dalmatinskog-hdz-ratifikaciji-konvencije-vijeca-europe

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/puna-potpora-dubrovacko-neretvanskog-hdz-ratifikaciji-konvencije-i-najavljenim

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-osijeka-snazna-podrska-nacionalnom-vodstvu-hdz-konvencija-vijeca-europe-agrokor

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-varazdinske-zupanije-jednoglasno-podrzao-ratifikaciju-konvencije-vijeca-europe

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/28-0-1-i-brodsko-posavski-hdz-podrzao-ratifikaciju-konvencije-uz-interpretativnu