Gradsko vijeće Grada Zaprešića (Zagrebačka županija) većinom glasova HDZ-ove vladajuće koalicije odlučilo je Ulicu maršala Tita preimenovati u Aveniju hrvatskih branitelja i Ulicu kardinala Alojzija Stepinca, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Zaprešića Željka Turka, inače i člana nacionalnog Predsjedništva HDZ-a.

SDP protiv, Most - suzdržan!

Odluku o preimenovanju Ulice maršala Tita na sjednici Gradskog vijeća nije podržalo šestoro vijećnika SDP-a, dok su po jedan vijećnik iz Mosta i Živog zida bili - suzdržani.

Troškovi koji će nastati za građane i pravne osobe zbog promjene naziva ulice podmirit će se iz gradskog proračuna.

Neka u povijesti i ostane!

Prijedlog o preimenovanju prošao je propisani postupak, prethodno je prihvaćen na Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova zaprešićkog Gradskog vijeća, a pozitivno mišljenje dalo je i Vijeće Gradske četvrti Centar, kojoj ulica teritorijalno pripada.

Maršal je otišao u povijest - neka ondje i ostane!

Stabilna HDZ-ova većina

Ujedno, preimenovanje Ulice maršala Tita glasovima naše koalicije najbolja je potvrda koliko su bile, blago rečeno, nategnute medijske tvrdnje da je u Zaprešiću „HDZ izgubio većinu“.

ZAGREB VEĆ POLA GODINE BEZ MARŠALA

Kao što se sjećate, u Zagrebu je još u rujnu prošle godine, temeljem stare HDZ-ove inicijative, izmijenjen naziv Trga maršala Tita. Jasno osuđujemo sve totalitarne režime i poštujemo sve žrtve.

http://www.hdz.hr/o/go-grada-zagreba/vijest/mikulic-idemo-s-prijedlog-preimenovanja-trga-marsala-tita

Titova odgovornost za masovne zločine

Nitko civiliziran ne može zanijekati masovna smaknuća hrvatskih civila i razoružanih vojnika, uglavnom bez suđenja, u poratnom razdoblju. A upravo je Tito bio odgovoran za sve zločine koje je totalitarni komunistički režim počinio! - obrazložio je tada u zagrebačkoj Gradskoj skupštini naš zastupnik dr. Ivan Ćelić.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/marsal-tito-otisao-u-povijest-koja-ce-se-njime-i-baviti