Nakon šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog i splitsko-dalmatinskog, virovitičko-podravski HDZ peti je u nizu županijski ogranak naše stranke koji je, nakon argumentirane rasprave o stvarnom sadržaju i smislu - punim nazivom - Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, u potpunosti podržao nacionalno vodstvo HDZ-a i predsjednika Andreja Plenkovića te nedvosmisleno otklonio sve dvojbe oko ratifikacije.

41 glas ZA - 1 suzdržan

S 41 glasom ZA, a samo jednim suzdržanim, tako je odlučio Županijski odbor HDZ-a Virovitičko-podravske županije na svojoj 19. sjednici (u proširenom sastavu), koja je sinoć održana u Otrovancu (Općina Pitomača) na poljoprivrednom gospodarstvu obitelji Tkalčec „Zlatni klas“.

Na sjednici su, osim članica i članova Županijskog odbora predvođenih predsjednikom (i saborskim zastupnikom) Josipom Đakićem, sudjelovali i glavni tajnik HDZ-a (i predsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, saborska zastupnica Vesna Bedeković, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić…

Neprijeporni uspjesi naše Vlade

Predsjednik ŽO-a i član Nacionalnog vijeća HDZ-a Josip Đakić na početku sjednice osvrnuo se na aktualnu gospodarsko-političku situaciju u Županiji i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom potporom naše Vlade i vrha naše stranke svim lokalnim razvojno-socijalnim projektima.

Glavni tajnik HDZ-a Jandroković u svom je obraćanju izdvojio sva neprijeporna postignuća Vlade predsjednika Plenkovića u uspješnoj 2017. godini, posebno naglasivši rast BDP-a od 2,8%, suficit proračuna, podizanje kreditnog rejtinga RH te očuvanje Agrokora, stabilnosti čitavog gospodarstva i desetina tisuća radnih mjesta vezanih uz najveću hrvatsku kompaniju.

Argumentima protiv manipulacija

Naravno, zasebni dio Jandrokovićeva govora bio je posvećen tzv. Istanbulskoj konvenciji:

- Odluka stranke o ratificiranju isključivo je naš odabir. Nitko nas na to ne prisiljava, nego smo vođeni činjenicom da su je većina zemalja EU i svi naši susjedi već ratificirali. Većina udruga koje dižu glas protiv u svojim se pamfletima služe neistinama i pritiscima. Manipuliraju „tvrdnjama“ da se Konvencijom zagovara tzv. rodna ideologija, da se tobože uvodi treći, tzv. neutralni rod, da se legaliziraju istospolni brakovi... Toga u Istanbulskoj konvenciji jednostavno - nema!

NEMA „roditelja 1“ i „roditelja 2“!

Dodajmo: nema, dakle, ni „roditelja 1“ i „roditelja 2“, mi svi imamo i imat ćemo svoje majke i očeve! I naša djeca jesu i bit će kćeri i sinovi, a ne „ono“, kako to izmišljaju raznorazni aktivisti!

Pitajte naše Hercegovce, snažno vezane uz Katoličku Crkvu i tradiciju, je li im se išta promijenilo u životima zato što je BiH ratificirala Konvenciju!?! Pitajte Španjolce, Talijane, Poljake, Maltežane, sve redom katoličke narode. Ništa  im se nije promijenilo!

Otklonjena kriva tumačenja

Najvažnije je da se u javnoj i unutarstranačkoj raspravi vodimo argumentima i stvarnim sadržajem Konvencije - zaključio je glavni tajnik HDZ-a nakon što je održana sjednica Županijskog odbora:

- Svatko može i treba objasniti što smatra da je ispravno, ali istodobno se treba kloniti teških riječi, etiketa, pa čak i klevetanja. I sami vidite da je nakon argumentirane rasprave, u kojoj su otklonjena sva, svjesna ili ne, kriva tumačenja, već peta županijska organizacija HDZ-a zaredom dala punu potporu nastavku procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe. Nastavljamo s unutarstranačkim dijalogom.

Nakon sjednice, glavni tajnik Gordan Jandroković sudjelovao je na proslavi 28. obljetnice osnutka naše stranke u Općini Sopje.