Rečeno - učinjeno!

Istarski HDZ iskazuje zadovoljstvo jer je Vlada RH, predvođena predsjednikom Plenkovićem, ispunila obećanje i našla zakoniti model kako da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće za srpanj i kolovoz. Ali sada dio vodstva IDS-a raznoraznim manipulacijama, pokušajima prebacivanja krivnje te - prema već uobičajenoj praksi -napadima na Zagreb i agresivnim ideologiziranjem samo nastoji skrenuti pozornost s vlastite odgovornosti! - sažetak je to rasprave sa sastanka Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije u proširenom sastavu, na kojem je sudjelovao i politički tajnik HDZ-a (i ministar uprave) Lovro Kuščević.

Sjednica Vlade u Puli 13. rujna

- U idućim tjednima ključno je utvrditi kakva je budućnost plana restrukturiranja koji je predložila Uprava, ali i strateški promisliti kako nastaviti s održivom brodogradnjom. O tome ćemo raspravljati i na sjednici Vlade u Puli 13. rujna - poručio je Kušćević, koji je detaljno prezentirao sve što je naša Vlada, još od jamstava u iznosu od 700 milijuna kuna u siječnju, poduzela kako bi pomogla Uljanik grupi.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nasli-smo-model-kako-da-radnici-uljanika-dobiju-place-i-za-srpanj-i-za-kolovoz

Zaštita radnika, ali ne i Uprave

Tajnica istarskog HDZ-a (i pomoćnica ministra turizma) Monika Udovičić istaknula je da su radnici zadovoljni što su u Vladi našli partnera koji im neće, poput nekih, nuditi prazna obećanja, već ono što je moguće:

- Stav Vlade RH vrlo je konkretan: zaštita radnika, koji su zaradili svoju plaću, ali ne i zaštita Uprave koja očito loše gospodari Uljanikom. Apsolutno podržavamo zahtjeve radnika da se utvrdi odgovornost Uprave i da se preispita aktualno strateško partnerstvo, ako se ova nekretninska igra tako uopće može nazivati.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vlada-je-vec-dala-jamstvo-od-700-milijuna-kuna-uljanik-je-privatna-kompanija-i

Koliko su uložili Miletić i Jakovčić?!?

Predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg osvrnuo se na podmetanja gradonačelnika Pule i predsjednika IDS-a Borisa Miletića da se Vlada tobože ponaša „kao da Uljanik, Pula i Istra nisu dio Hrvatske“:

- Upravo je Vladino jamstvo omogućilo Uljaniku funkcioniranje u prošlih sedam mjeseci. Da nije bilo tog jamstva, plaće za radnike ne bi bilo ni u siječnju, a kamoli u srpnju i kolovozu! Umjesto da su u tom razdoblju radila na novom konceptu održivosti, članovi Uprave su se bavili time kako da sebi isplate 200 tisuća kuna bonusa! Od stjecanja samostalnosti, u Uljanik i 3. Maj država je uložila ukupno 14 milijardi kuna. A koliko su uložili Miletić i Jakovčić?!?

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-pula-o-uljaniku-ciji-je-jakovcic-clan-ids-pokusava-skrenuti-pozornost-s-vlastite

IDS-ovci, preuzmite odgovornost!

Zašto Miletić nije imao obraza izaći pred radnike Uljanika koji su mu došli pod prozor? - retorički se zapitao Šiljeg i zaključio:

- Tvrditi da članovi Uprave Uljanika nemaju veze s IDS-om bezobrazno je prema svim Puljanima i Istranima koji itekako znaju kako IDS ovdje kroji politiku. Vlada nije postavljala Upravu, niti je birala Nadzorni odbor. Živimo u maloj sredini, svi se poznajemo i dobro znamo na koji su način ti ljudi došli na te pozicije. Vlada nije izrađivala plan restrukturiranja, a nije ni birala „strateškog partnera“. Očekujem od Miletića da preuzme odgovornost skupa sa svojim mentorom Jakovčićem, koji, umjesto da je s radnicima, miriše cvijeće po Austriji!