Pobjednički osječko-baranjski HDZ na današnjoj sjednici Županijskog odbora (u proširenom sastavu), na kojoj je u Osijeku sudjelovao i glavni tajnik naše stranke Gordan Jandroković, još je jednom iskazao svoje zajedništvo i - predvođen predsjednikom (i županom) Ivanom Anušićem - dao  snažnu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću u svim političkim odlukama.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nastavljamo-s-procesom-ratifikacije-konvencije-vijeca-europe-i-otklanjanjem

Zajedništvo unutar HDZ-a u najvećoj slavonskoj županiji osnažuje se otkako ga je još 2013. konsolidirao Ivan Anušić dolaskom na mjesto predsjednika Županijskog odbora, što su građani i prepoznali ukazavši na lokalnim izborima prošle godine povjerenje našoj stranci da ponovno preuzme odgovornost za razvoj i boljitak Osječko-baranjske županije.

Očuvanje radnih mjesta & stabilnosti države

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković sve je okupljene upoznao s najvažnijim nacionalnim temama, napominjući da naša Vlada, na čelu s Andrejom Plenkovićem, sustavno rješava sve naslijeđene probleme i odvažno se suočava sa svim izazovima, ne samo onima ekonomskim:

- Možemo bez ikakve zadrške reći da smo za Agrokor i cijelo naše gospodarstvo učinili puno, vodeći se interesom hrvatskih ljudi te štiteći njihova radna mjesta i stabilnost cijele države. Problemi s Agrokorom nisu od jučer, no kad smo preuzeli odgovornost za vođenje Hrvatske, preuzeli smo i taj gorući problem. I hrabro smo se i pravodobno i efikasno s njim suočili!

Zajedno ZA Konvenciju!

Nezaobilazna tema, naravno, bila je i ratifikacija tzv. Istanbulske konvencije.

- HDZ je najveća i najsnažnija stranka u Hrvatskoj, koja na demokratski način promišlja o svim temama. Svi imaju pravo iznijeti svoje stavove, što smo i danas imali priliku svjedočiti, ali je nakon argumentirane rasprave velika većina članica i članova u potpunosti podržala stav stranke, svjesna važnosti očuvanja zajedništva naše stranke i stabilnosti naše Vlade - naglasio je predsjednik županijske organizacije i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/konvencija-nece-ugroziti-nase-tradicionalne-vrijednosti-ratificirana-je-u-austriji

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednistvo-zajednice-zena-hdz-katarina-zrinski-podrzalo-konvenciju-vijeca

Milijunski ugovori za Slavoniju

Poseban naglasak stavljen je i na problem iseljavanja te je Jandroković podcrtao da Vlada RH kroz niz mjera iz Projekta Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem iskazuje posebnu brigu za razvoj i gospodarski oporavak istoka Lijepe Naše. Zadnjih nekoliko mjeseci i u Osječko-baranjskoj županiji potpisan je niz milijunskih ugovora koji će osigurati kvalitetnu infrastrukturu, kao i ostale poljoprivredne, gospodarske i turističke uvjete potrebne za razvoj ovog kraja, te zaustaviti iseljavanje mladih i stručnih kadrova.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/u-dosadasnjem-smo-mandatu-vec-ugovorili-55-milijardi-kuna-projekata-za-slavoniju

Sutra u Virovitičko-podravskoj županiji

Nakon Osječko-baranjske županije, glavni tajnik HDZ-a sutra će pak obići Virovitičko-podravsku.

Radi još brže i snažnije suradnje između županijskih odbora i Središnjice naše stranke najavio je i imenovanje pomoćnika glavnog tajnika HDZ-a koji će biti zaduženi upravo za svakodnevni kontakt s regionalnim organizacijama.