Sinoć je u Petrinji, na dupkom punom Trgu hrvatskih branitelja, održan središnji skup sisačko-moslavačkog (županijskog) i petrinjskog (gradskog) HDZ-a te naših koalicijskih partnera (HSLS, Hrvatska stranka umirovljenika, Demokratska stranka umirovljenika, Bošnjačka demokratska stranka, HSP „Dr. Ante Starčević“, Hrvatska konzervativna stranka).

Na skupu je sudjelovao i predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković - pruživši snažnu potporu svim našim kandidatima s područja Sisačko-moslavačke županije (SMŽ).

Besplatni udžbenici za sve!

Gradonačelnički kandidat naše koalicije „5 do 12 za poštenu Petrinju“ Mihael Jurić u svom govoru je pozvao sve sugrađan(k)e da dobro pogledaju njegov razvojno-socijalni program te onda trezveno, čistog srca i mirne savjesti, odluče kome će dati povjerenje:

- Gradonačelnik na odlasku Darinko Dumbović ima proračun od čak 70 milijuna kuna, ali naši osnovnoškolci i roditelji plaćaju knjige. Nakon pobjede HDZ-a i partnera, već ove školske godine dobit će od Grada besplatne udžbenike! Također, za naše studente osigurat ćemo 50 stipendija po 500 kuna, a i subvencionirati autobusni prijevoz studenata iz Petrinje do Zagreba i obratno. Poduzetnicima i obrtnicima povećamo poticaje za zapošljavanje, a smanjujemo komunalne naknade. Petrinjski umirovljenici, njih 5700, dobit će 100 kuna božićnice, a za hrvatske branitelje izgradit ćemo Veteranski centar. Proračun treba služiti građanima, a ne osobnom bogaćenju gradonačelnika i njegove obitelji!

Ispunio i više nego što je obećao!

Sve okupljene na glavnome petrinjskom trgu pozdravio je i sadašnji i budući sisačko-moslavački župan Ivo Žinić:

- HDZ je vjerodostojan! Prije 2,5 godine - kao kandidat za župana - obećao sam da ću SMŽ, koja je bila na nimalo pohvalnom 17. mjestu po povlačenju novca iz fondova EU, podići među prvih 10 županija. I to obećanje ne samo da sam 100 posto ispunio, nego i premašio: naša je županija danas prva u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava!

Za bolji život hrvatskih ljudi!

Na kraju obraćanja, Žinić je zahvalio predsjedniku Plenkoviću na dolasku i dugogodišnjoj suradnji:

- Poštovani predsjedniče, dragi Andrej, zajedno smo od 2008. do 2012. sudjelovali u procesu ulaska Hrvatske u EU. Zajedno smo pobijedili na parlamentarnim izborima - kada su nam mnogi prognozirali potop. Zajedno ćemo nastaviti i sljedeće četiri godine. Vi na čelu Vlade i HDZ-a, ja na čelu Županije i Mihael kao gradonačelnik Petrinje - zajedno ćemo osigurati kvalitetnije uvjete za život hrvatskih ljudi!

Uspjesima protiv rušitelja

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković podsjetio je, u završnom govoru na skupu, da je nedavno Vlada održala sjednicu upravo u Sisku:

- I time smo pokazali koliko nam je stalo do ove županije i do ravnomjernog razvoja svih dijelova Lijepe Naše. HDZ je daleko najozbiljnija i najodgovornija stranka za upravljanje zemljom i za rješavanje najkrupnijih problema koji su pred našom zemljom. Povećali smo broj zaposlenih za 53.000 u odnosu na SDP-ovu vladu! Imamo rekordno visok gospodarski rast, a rekordno nizak deficit! Sačuvali smo tisuće radnih mjesta u Agrokoru i povezanim tvrtkama i OPG-ovima te održali financijsku stabilnost Hrvatske! A s druge strane su populisti sa svojom jeftinom demagogijom, lažima i neodgovornošću. Birači itekako znaju tko jamči stabilnost i rast, a tko nudi rušenje!

Po slavlje u 1. krugu!

Pozvao je, na kraju govora, sve građane da 21. svibnja iziđu na izbore:

- Vidim da imate i snage i energije, i entuzijazma i volje, da naš Ivo već u prvom krugu ostane župan! Neka jednako čvrsta, jednako angažirana, jednako dosljedna bude vaša potpora i našem Mihaelu! Imamo sjajne kandidate u SMŽ, u svih 7 gradova i 12 općina u ovoj županiji. Odvedimo zajedno HDZ u još jednu pobjedu!