Nakon Varaždina i Krapine, predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković jučer je pohodio i treći grad u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koji slavi svoj dan na Svetog Nikolu - Prelog (Međimurska županija).

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-varazdina-idemo-po-pobjedu-u-nizu-gradova-u-kojima-je-hdz-dugo-bio-oporba

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-krapine-nasa-ce-vlada-osigurati-ravnomjeran-razvoj-svih-hrvatskih-krajeva-i-jos

Prelog - gospodarsko čudo

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada, Plenković  je u svom izlaganju izrazio zadovoljstvo razvojem Preloga, predvođenog našim gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom, osobito tijekom donedavne gospodarske krize i unatoč njoj. Istaknuo je da se mnogi diljem Lijepe Naše pitaju koja je tajna uspjeha Preloga:

- Kako je moguće da u gradu koji ima manje od osam tisuća stanovnika rade 244 tvrtke, 82 obrtnika i oko 200 OPG-ova? Nezaposlenost kontinuirano pada, tako da čak više građana iz županijskog središta Čakovca dolazi u Prelog na posao nego što ih ide u suprotnom smjeru. Odgovor je jednostavan: gradom se dobro upravlja, a Međimurci su ionako marljivi, pošteni i talentirani ljudi, ali i samozatajni.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/prelog-grad-s-najbrze-rastucim-gospodarstvom-u-hrvatskoj

Međimurje primjer mnogima

Ocijenio je da stoga Međimurska županija može biti primjer mnogima, a na radu i uspjesima njenih ljudi prepoznaje se odraz prioriteta hrvatske Vlade - trajni i stabilni gospodarski rast, otvaranje radnih mjesta, zaustavljanje iseljavanja, demografska obnova te društvena pravednost i solidarnost:

- Vlada će pomoći poduzetnicima stvaranjem pouzdanog, pravednog i za sve jednakog pravnog okvira koji će omogućiti dolazak investitora. I moj današnji dolazak u sjeverozapadnu Hrvatsku dokaz je da ćemo se prema svim dijelovima naše zemlje odnositi jednako. Stoga u duhu partnerstva, dijaloga između središnje vlasti i jedinica lokalne samouprave nudim ruku suradnje te da zajedno realiziramo kvalitetne projekte koji će pomoći razvoju i Preloga i svih ostalih gradova i općina u Hrvatskoj.

Predsjednik Plenković se nakon svečane sjednice sastao sa županom Matijom Posavcem te potom i s vodstvom HDZ-a Međimurske županije u sklopu priprema za predstojeće lokalne izbore.