Sukladno svome dobrom običaju, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je i jučer tijekom posjeta Istarskoj županiji - u kojoj je, u svojstvu premijera, potpisao ugovor o darivanju Vile Idole Porečkoj i Pulskoj biskupiji te se susreo sa savudrijskim ribarima - našao vremena i za članove naše stranke.

Ovakav posjet ne pamtimo!

Na sastanak s Gradskim odborom HDZ-a Umaga, na kojem su sudjelovali i utemeljitelji naše stranke i članice Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, Plenković je doveo čak trojicu ministara - poljoprivrede Tomislava Tolušića (inače i potpredsjednika HDZ-a), državne imovine dr. sc. Gorana Marića (člana Predsjedništva HDZ-a) i unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića (člana Središnjeg odbora HDZ-a).

Ovakav posjet, ovakvu pažnju, ovakvu brigu ne pamtimo! - uglas su komentirali naši umaški članovi i simpatizeri. Posebno što je i susret sa savudrijskim ribarima organiziran na inicijativu Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije, predvođenog neumornim predsjednikom Juricom Šiljegom, koji je - vrijedi navesti - upravo u Umagu nedavno izabran za prvog čovjeka Gradskog vijeća!

Rekordni uspjeh naše Monike

Stoga i ne začuđuje da je predsjednik Plenković odmah, na samom početku svog obraćanja Gradskom odboru, zahvalio svima koji su pridonijeli znatnom rastu HDZ-a u Istri. Jer, na nedavnim smo lokalnim izborima u Istarskoj županiji postigli uspjeh kakav nismo imali zadnjih 20 godina!

Primjerice, naša mlada kandidatkinja za županicu Monika Udovičić ostvarila je povijesnih 11,85 posto (više nego svojedobno Lino Červar), a osvojivši rekordni broj vijećnika u Umagu i došli smo u priliku da dobijemo predsjednika Gradskog vijeća.

Dvostruko jači i u Puli

U Puli nam je pak broj vijećnika u Gradskom vijeću porastao s dva na tri, pa HDZ odsad ima i vlastiti klub, a lista je dobila gotovo 1900 glasova - 700 više nego na lokalnim izborima 2013. godine! I na izborima za pulskog gradonačelnika postigli smo sjajan rezultat - skočili smo s 4 na 8 postotnih poena. Dakle, dvostruko veći uspjeh nego prije četiri godine!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/snazni-rast-hdz-u-puli-ljubimo-nas-zavicaj-istru-i-jedinu-nam-domovinu-hrvatsku

Na valu ovih pozitivnih rezultata, Plenković je zaključno pozvao sve naše članove i simpatizere da nastave raditi na dobrobit svojih sugrađana i svoje Istre.

Predsjedniče, obećavam!

Na kraju sastanka, Jurica Šiljeg najavio je nove uspjehe moderniziranog i konsolidiranoga HDZ-a u Istri, koji nezaustavljivo kroči s novim, mladim ljudima i dokazanim stručnjacima:

- Predsjedniče Plenkoviću, bez ikakve zadrške obećavam, jamčim, da ćemo na idućim lokalnim izborima postići još bolji rezultat! Ljubimo naš zavičaj Istru - i jedinu nam domovinu Hrvatsku!