(VIDEO) Dana 25. veljače od 8 do 19 sati održat će se, po načelu „jedan član - jedan glas“, izbori za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije - koje je vodstvo naše stranke promptno raspustilo nakon izbijanja slučaja Tomašević. Kandidature za novog predsjednika županijske organizacije moraju se podnijeti 15 dana prije održavanja izbora. Dakle, najkasnije 9. veljače do 24:00.

Deset dana nakon što dobijemo predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a, 5. ožujka, održat će se pak izbori i za novi Županijski odbor.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nacionalno-vijece-raspustilo-zupanijski-odbor-hdz-pozesko-slavonske-zupanije

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/visoki-casni-sud-hdz-bezuvjetno-iskljucio-alojza-tomasevica

S povjerenikom & svim (grado)načelnicima

Upravo u povodu skorašnjih unutarstranačkih izbora glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković pohodio je Požegu i sastao se s Povjerenstvom naše stranke za Požeško-slavonsku županiju - koje sačinjavaju svi gradonačelnici i općinski načelnici na njenom području, predvođeni povjerenikom prof. dr. sc. Željkom Glavićem.

Na sastanku su sudjelovali i predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a te predsjednici stranačkih zajednica (utemeljitelja, žena, mladeži, branitelja i poduzetnika).

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/povjerenstvo-pozesko-slavonskog-hdz-snazno-osudujemo-svako-nasilje-nad-zenama

U pozitivnom ozračju do novih pobjeda!

- Vaša županija ima posebnu važnost za našu stranku jer smo ovdje ostvarili izvanredan rezultat na lokalnim izborima. Pobijedili smo ne samo na županijskoj razini, nego i u svih pet gradova i svih pet općina u njoj! Nakon poteškoća zbog kojih smo i povukli neke radikalne političke poteze, došao sam od svojih kolegica i kolega čuti kakva je sada situacija te kako bih ih podržao u daljnjim koracima.  - izjavio je Jandroković.

https://www.facebook.com/034portal/videos/1953183741388587/

HDZ je pobjednička, najjača stranka i siguran sam da ćemo to ostati u Požeško-slavonskoj županiji i nakon izbora novog predsjednika! Zadovoljni smo radom Povjerenstva i naših lokalnih organizacija, stoga ćemo u takvome pozitivnom ozračju zacijelo nastaviti s predanim angažmanom te i dalje ostvarivati sjajne izborne rezultate! - zaključio je glavni tajnik.

Prevelika i presnažna stranka

Ni povjerenik Željko Glavić, koji slovi kao najozbiljniji kandidat za novog predsjednika Županijskog odbora, uopće ne sumnja u nastavak pobjedničkog puta:

- HDZ je prevelika i presnažna stranka kako bi pojedinačni slučajevi mogli bitnije utjecati na nas. Naravno, nije nam drago što su se dogodili, ali prebrodili smo ih te se pripremamo za unutarstranačke izbore. Konsolidirani i s ponešto izmijenjenim vodstvom, nastavit ćemo i dalje u pobjedničkom smjeru u kojem smo išli i do sada!