Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković započeo je jučerašnji posjet Krapini u Gajevoj ulici, gdje je pozdravio članove Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Krapinsko-zagorske županije.

Potom je sa saborskim zastupnikom (i predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije) Žarkom Tušekom, gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem (HDZ) i županom Željkom Kolarom (SDP) posjetio 25. Zagorski gospodarski zbor - manifestaciju koja predstavlja najveće okupljanje i prezentaciju gospodarstvenika Hrvatskog zagorja, ali i iz susjednih županija te Grada Zagreba.

Poduzetnički duh & vrijedni ljudi

Predsjednik Plenković istaknuo je da 25. izdanje Zagorskoga gospodarskog zbora pokazuje koliko je poduzetnički duh prisutan u Krapinsko-zagorskoj županiji te koliko su stanovnici usmjereni na rad, proizvodnju i nove ideje.

- Stanovnici Krapinsko-zagorske županije jako dobro koriste sve mogućnosti koje nude hrvatske financijske institucije te fondovi Europske unije. Drago mi je što Zagorje pulsira, ono je poznato po obrtništvu, tradicionalnim i vrijednim ljudima koji su željni dobrobiti za sebe, za svoje obitelji te za Hrvatsku. http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-krapine-nasa-ce-vlada-osigurati-ravn...

Tradicija sjeverozapadne Hrvatske

Predsjednik Plenković nazočio je i 52. Festivalu kajkavskih popevki - retrospektivnom koncertu „Popevke zanavek“ - te je naglasio da je taj glazbeni festival sjajna manifestacija hrvatske tradicije, baština sjeverozapadne Hrvatske, kombinacija kulture, gospodarstva i poduzetništva.

- Festival „Popevke zanavek“ sjajno je prisjećanje na uspješnice ovog festivala te na kajkavske popevke kao važan dio hrvatske tradicije.

Suza za zagorske brege

Uoči početka festivala Plenković se prisjetio i prošlogodišnjeg posjeta Krapini.

- Lani sam bio na finalnoj večeri, koja je također bila sjajna. Veselim se večeras čuti zagorske evergreene. Vidio sam da će izvesti i „Suzu za zagorske brege“ - stvarno joj se veselim!

Photo: Vlada RH, Zagorje International & zagorje.com