Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska seljačka stranka, Zagorska demokratska stranka i HSP Ante Starčević danas su u Krapini potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Krapinsko-zagorskoj županiji. Uistinu snažna potpora kandidatu za župana Dragutinu Ranogajcu.

U prostorijama Županijskog odbora HDZ-a Krapine koalicijski sporazum potpisali su predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Žarko Tušek, Marijan Hohnjec iz HSS-a, Stanko Belina iz ZDS-a i Stjepan Ranogajec iz HSP AS-a.

Želimo i možemo drukčije!

Predsjednik županijskog HDZ-a Tušek istaknuo je da ova koalicija okuplja sve one koji žele razvojno i prosperitetno Hrvatsko Zagorje.

- Želimo i možemo drukčije! Dokazat ćemo to našim programima, idejama i politikama. Sadržaj je ono što će pokazati da smo drukčiji i da nakon 16 godina konačno možemo pokrenuti Hrvatsko Zagorje.

Dodao je da će u fokusu koalicije biti razvoj poduzetničkih zona i otvaranje novih radnih mjesta, jačanje infrastrukture koja će bolje povezivati tu županiju s ostalim dijelovima Hrvatske, ulaganje u obrazovanje - posebice u njezin strukovni dio prema deficitarnim zanimanjima.

Naglasak je i na unapređenju poljoprivrede - kroz okrupnjavanje zemljišta te iskorištavanje termalnih izvora i kulturne baštine u razvoju turizma.

Selo & poljoprivreda

Predsjednik krapinsko-zagorskog HSS-a Marijan Hohnjec naglasio je pak da će se usmjeriti na zagorsko selo i zagorsku poljoprivredu.

- Ona nikada nije bila na nižim razinama i nikada nije davala i stvarala manje.

„Radišni Zagorec“

Predsjednik ZDS-a Stanko Belina je istaknuo da koalicija ima podršku u predsjedniku Vlada RH i HDZ-a mr. sc. Andreju Plenkoviću.

- To je očito iz desetina milijuna kuna koji su ovih nekoliko mjeseci došli na područje Krapinsko-zagorske županije, ali i uz konstantan dolazak ministara aktualne Vlade, koji ne dolaze u Hrvatsko Zagorje politizirati nego rješavati konkretne stvari.

Stjepan Ranogajec iz HSP AS-a potpisani sporazum je nazvao pobjedničkim te ocijenio da je njihov nestranački kandidat Dragutin Ranogajec „radišni Zagorec, uspješan u vođenju hrvatskih obrtnika, s razrađenim kontaktima u Hrvatskoj i u svijetu“.

Za Zagorje bez propuštenih prilika

Na potpisivanju sporazuma bio je i kandidat za župana Ranogajec - koji je izrazio nezadovoljstvo aktualnom vlašću u županiji.

- Vidim da iz godine u godinu Zagorje propušta prilike. To me je motiviralo da se kandidiram. Izlazim kao nestranački kandidat, ali uz potporu ove koalicije.

Naglasio je pritom da je zajednički cilj učiniti Hrvatsko Zagorje prosperitetnom okolinom za život.

http://vijesti.hrt.hr/384520/podrska-nestranackom-kandidatu-za-krapinsko-zagorskog-zupana-ranogajcu

http://www.zagorje-international.hr/index.php/2017/04/20/tusek-s-ovom-zupanijskom-vlasti-zaostajemo-za-svim-susjedima-zelimo-zagorje-pretvoriti-u-najmoderniju-regiju/#prettyPhoto