Novoizabrani politički tajnik HDZ-a (i ministar uprave) Lovro Kuščević krenuo je u obilazak stranačkih organizacija diljem Lijepe Naše. Nakon što je bio na proslavi osnutka naše stranke u kninskom kraju, na svome drugom putovanju na novoj dužnosti posjetio je Osijek kako bi sudjelovao na 26. sjednici Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije (u proširenom sastavu).

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/kuscevic-na-proslavi-28-rodendana-kninskog-hdz-kad-smo-slozni-nitko-nas-ne-moze

Intenzivni rad na terenu

- Dužnost političkog tajnika podrazumijeva intenzivni rad na terenu. Drago mi je što se ovdje mogu sastati s predsjednikom županijskog HDZ-a i županom Ivanom Anušićem, brojnim (grado)načelnicima iz naših redova i svim ostalim stranačkim kolegicama i kolegama koji zajedno dijele isti interes, a to je još snažniji, konsolidirani i modernizirani HDZ za bolju Slavoniju i Baranju! Nakon dugo godina, HDZ je vratio povjerenje građana u Osječko-baranjskoj županiji, a nakon godinu dana mandata, županu Anušiću potpora i dalje raste. Ivane, samo tako nastavi! - poručio je Kuščević.

Projekt Slavonija, Baranja i Srijem (PSBS) - nastavio je politički tajnik HDZ-a - dobar je primjer učinkovitosti HDZ-ove „vertikale“ te sinergije i iskrenog partnerstva između državne vlasti i one na regionalnoj i lokalnoj razini.

Vrlo dobri ekonomski pokazatelji

Kušćević je Slavonce i Baranjce upoznao i s ostalim uspjesima naše Vlade, predvođene predsjednikom Plenkovićem:  

- Broj zaposlenih kontinuirano je sve veći i veći, a istodobno je nezaposlenih sve manje i manje. BDP konstantno raste, prvi put u povijesti imamo proračunski suficit, kojim pak smanjujemo javni dug - najbrže od svih članica EU-a! Europskim novcem gradimo Pelješki most, a dosad smo ugovorili četiri puta više sredstava iz EU fondova nego SDP-ova Vlada u cijelom mandatu! Realizacijom već dogovorenih projekata pokrenut će se i cijeli lanac malih poduzetnika, poljoprivrednih gospodarstava, građevinara, ugostitelja...

Kada smo složni, ne možemo izgubiti!

HDZ je stožerna hrvatska stranka, narodnjačko-demokršćanska stranka desnog centra, proizašla iz naroda i koja živi s narodom - zaključio je Kuščević:

- Kada smo složni, nitko nas nikada ne može pobijediti! Predvođeni predsjednikom Plenkovićem, ostvarili smo briljantne pobjede na parlamentarnim i lokalnim izborima, a trijumfirat ćemo - uopće ne sumnjam - i na onim europskim, do kojih je manje od godine dana!

Vraćeno povjerenje građana

Obraćajući se okupljenima, prvi čovjek osječko-baranjskog HDZ-a napomenuo je da se preuzimajući odgovornost za županiju susreo, poslije 12 godina destruktivne vlasti, s problemom općeg pesimizma i nepovjerenja ljudi u politiku:

- Sustavnim radom, realizacijom projekata, ispunjavanjem izbornih obećanja i stalnim dijalogom s građanima, međutim, uspjeli smo stvari pomaknuti s mrtve točke. A to ne bismo mogli učiniti bez sinergije sa svim našim ministrima i premijerom Plenkovićem!

I Osijek u plavoj boji!

Osijek je najveći grad istočne Hrvatske i mora biti perjanica gospodarskog razvoja ovog dijela Hrvatske. A to može i zna samo HDZ, središnja snaga razvoja Hrvatske! - jednodušni je zaključak sa sjednice Županijskog odbora.

Na idućim lokalnim izborima, kada god bili, i Grad Osijek će, poput Osječko-baranjske županije, biti u plavoj boji HDZ-a!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/strucni-odbori-osjeckoga-hdz-bit-cemo-korektiv-neucinkovitoj-gradskoj-vlasti-na