Tajnik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba dr. Ivan Ćelić, naš zastupnik u Gradskoj skupštini i Hrvatskom saboru, među prvima se oglasio na svom Facebook profilu o slučaju požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića koji je priveden zbog obiteljskog nasilja.

Podržavajući odluku Nacionalnog vijeće HDZ-a o raspuštanju županijskog ogranka naše stranke, Ćelić je poručio da - ako se, naravno, potvrde optužbe - nasilnicima ne bi smjelo biti mjesta u HDZ-u:

NASILJE JE SRAMOTAN ČIN KOJI NEMA OPRAVDANJA! Bez imalo relativiziranja (osuđujem partijsku parolu - „pojavu osuditi, druga spasiti“), bez imalo okolišanja: nasilnicima nije mjesto u političkom i javnom prostoru, treba ih čim prije ukloniti jer svojim postupcima kontaminiraju okolinu. Nulta tolerancija prema nasilju nema alternative. Nasilje je sramota i zaslužuje svaku osudu!

Pojavu osuditi - druga spasiti!

Za one koji se ne sjećaju, staru partijsku parolu „pojavu osuditi, druga spasiti“ upotrijebio je SDP-ovac Zlato Komadina 3. rujna 2014. kada je bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo osuđen na godinu dana i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja podmićivanja gradskih vijećnika.

I takvi nam se danas, i to nakon uistinu promptne i odlučne reakcije vodstva HDZ-a u slučaju Tomašević, usuđuju dijeliti moralne lekcije?!?