(PHOTO) Nakon sastanka Vlade sa svim hrvatskim županima te predstavnicima gradova i općina u Varaždinu, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković posjetio je Varaždinske Toplice, gdje se sastao s članicama i članovima Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije (u proširenom sastavu).

- Svaki susret s članovima naše stranke dobra je prigoda da ih informiramo o smjeru aktivnosti i vodstva HDZ-a i Vlade, reformama koje slijede tijekom jeseni i o dinamici rada u Hrvatskom saboru. Svakako, trebamo i pohvaliti rezultate HDZ-a na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Varaždinskoj županiji - istaknuo je Plenković.

Najjača stranka u županiji!

Naša stranka, naveo je Plenković, ima 11 od 28 gradonačelnika i općinskih načelnika u Varaždinskoj županiji, te još četiri koje HDZ podržava. Imamo i najveći ukupni broj vijećnika u lokalnim jedinicama - njih 33 posto:

- To je poticaj, ali i potvrda da ovaj smjer HDZ-a ima potporu na sjeveru Hrvatske. Uvjeren sam da će naši članovi ovdje pridonositi još boljim rezultatima u izazovima koji su pred nama.

Znatni iskorak & poboljšanje

Iznio je da se na sastanku sa županima te predstavnicima gradova i općina u Varaždinu raspravljalo o više važnih tema za život u Hrvatskoj - o ravnomjernome regionalnom razvoju, boljem korištenju EU sredstava, mreži županijskih cesta, decentralizaciji i spajanju državne uprave sa županijskom...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/zajedno-sa-zupanijama-gradovima-i-opcinama-do-vise-eu-sredstava-i-ravnomjernoga

- Za našu Vladu svi su dijelovi Hrvatske jednako važni. Pomagat ćemo i dalje razvoj sjevera Hrvatske kao jednog od povijesnih, gospodarskih i kulturnih središta naše zemlje. Donedavno HDZ nije bio u poziciji nositi odgovornost za Hrvatsku, ali sada se vidi veliki iskorak i poboljšanje. Iza nas je godina pozitivnih makroekonomskih trendova, proračunskog suficita, rasta proizvodnje i plaća, a smanjenja duga, povećanja stope zaposlenosti.

Volja, znanje i odvažnost naše Vlade

Izdvojio je i Agrokor, Vladin veliki uspjeh u očuvanju gospodarske stabilnosti, u kojem je za nagodbu glasovalo više od 80 posto vjerovnika:

- Uspjeli smo zahvaljujući političkoj volji, znanju i odvažnosti, pa i spremnosti za rizik HDZ-ove Vlade. Mnogi to nisu prepoznali. Uvijek nas jedni te isti akteri napadaju, a ne nude nikakva rješenja. Slijede daljnji rast hrvatskog gospodarstva, nova radna mjesta, nova porezna rasterećenja i građana i poduzetnika te još bolja, povijesna turistička sezona!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/imamo-71000-vise-zaposlenih-nego-lani-rezultati-nase-vlade-itekako-su-konkretni

Podsjetio je da su u prvih godinu i pol mandata donijeti zakoni za zaštitu domaćih poljoprivrednika i nova strategija nacionalne sigurnosti, a da će kao spomenik hrvatskog članstva u Europskoj uniji ostati Pelješki most. Kao strateške vanjskopolitičke ciljeve istaknuo je ulazak u Schengen i eurozonu.

Stričak: VŽ - veliko gradilište!

Prvi čovjek županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak naglasio je da nijedna dosadašnja Vlada nije toliko brinula o sjeveru Hrvatske kao ova predsjednika Plenkovića:

- Varaždinska županija danas je veliko gradilište. Primjerice, realizira se projekt Aglomeracije Varaždin u vrijednosti od 856 milijuna kuna; Hrvatske ceste u održavanje, izgradnju i projektiranje ulažu 51 milijun kuna; u izgradnju dnevne bolnice objedinjenoga hitnog prijema u Varaždinu i objekt palijativne skrbi u Novom Marofu investira se oko 375 milijuna kuna, a za EU projekte u obrazovanju 94 milijuna kuna…

Runac: Vraćanje HTV-ova dopisništva i HV-a

Sve investicije imaju za cilj poboljšanje životnog standarda naših građana - nadovezao se naš predsjednik Županijske skupštine Alen Runac:

- Koliko ih je, nemoguće je odjednom i nabrojati sve projekte koji se u partnerstvu s Vladom RH ostvaruju u našoj županiji. U pripremi je tako i dogradnja, sanacija ili izgradnja objekata u školstvu u iznosu od 200 milijuna kuna. Podsjećam i da smo započeli s povratkom važnih institucija poput Dopisništva HTV-a, u Varaždin se vratila Hrvatska vojska, odnosno bojna legendarnih „Puma“...

Habijan: Vertikala grad-županija-država

Dolazak Vlade i predsjednika Plenkovića u Varaždin pozdravio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina (i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a) Damir Habijan:

- Ovo je još jedan dokaz da smo uspostavili vertikalu grad-županija-država i da Plenkovićeva Vlada vodi brigu o interesima i Grada Varaždina i Varaždinske županije. Ne razgovaramo samo o projektima koji su u tijeku, već i o novim, kao što je kampus FOI - faza II, projektu koji je presudan za jačanje visokoškolskog obrazovanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U sinergiji s Vladom započeli smo s rješavanjem svih naslijeđenih problema, od nekorištenja državne imovine, preko baliranog otpada, do prometne infrastrukture. Uskoro krećemo s obnovom dječjih vrtića i osnovnih škola te HNK u Varaždinu.

Križanić: Opipljive koristi fiskalne decentralizacije

I saborski zastupnik Josip Križanić, član Predsjedništva HDZ-a, zahvalio je predsjedniku Plenkoviću i Vladi:

- Koristi fiskalne decentralizacije itekako osjećamo na sjeveru Hrvatske - (grado)načelnici sada puno lakše kreiraju svoje proračune. Snažno podržavamo Vladu u reformskim odlukama, od porezne do mirovinske reforme, ali i u pronatalitetnoj politici. Zahvaljujući „Lexu Agrokor“ spriječen je kolaps cijeloga hrvatskog gospodarstva. Primjerice, samo u Varaždinskoj županiji koncern je bio dugovao više od 500 milijuna kuna.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/dijelimo-iste-poglede-zajednickim-djelovanjem-do-demografske-revitalizacije