U Hotelu ”Dukat” u Orahovici potpisan je koalicijski sporazum između Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske socijalno-liberalne stranke za skorašnje izbore za Gradskog Vijeće Grada Orahovice (Virovitičko-podravska županija):

Modernizirani & konsolidirani HDZ

- Ovo je nastavak dobre suradnje dviju stranaka na županijskoj i državnoj razini. Moram naglasiti da je nedavno došlo do velikih promjena u gradskoj organizaciji HDZ-a, na čije su čelo došli mlađi i obrazovaniji ljudi uz potporu dijela naših starijih članova. Uvjereni smo da je ova kombinacija mladosti i znanja, s jedne strane, te iskustva, s druge, najbolja za vođenje našeg grada - istaknuo je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Orahovica Saša Rister.

Rister, 42-ogodišnji diplomirani informatičar i voditelj LAG-a Papuk, tek je nedavno, 29. kolovoza, izabran za predsjednika gradske organizacije naše stranke, pobijedivši u prvom krugu s 51,17 posto.

Izbori 1. listopada

Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće Grada Orahovice održat će se u nedjelju 1. listopada, a prijavljene su četiri kandidacijske liste, pet manje nego što ih je bilo na redovitim lokalnim izborima u svibnju: HDZ-HSLS (nositelj Šaša Rister), HSS-SDP-Demokratska stranka žena, Stranka umirovljenika i Lista grupe birača nositeljice Ivančice Grgić.

Na svibanjskim izborima, nakon kojih se Gradsko vijeće ni u tri pokušaja nije uspjelo konstituirati, HDZ je bio osvojio 8 vijećničkih mjesta, HSS 4, koalicija SDP-HNS 3, a jedno je mjesto pripalo Nezavisnoj listi „Hrabro“.

Photo: Informativni centar Virovitica