Predsjednik Plenković prihvatio je moj poziv da se početkom sljedeće godine u Splitu održi tematska sjednica Vlade o našem gradu, koja bi trebala donijeti cijeli paket konkretnih mjera važnih za razvoj gospodarstva, infrastrukture i turizma - potvrdio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara nakon sastanka s premijerom u Gradskoj upravi (zgradi Banovine) u Splitu.

Splitska zaobilaznica već se projektira!

Gradonačelnik je predsjednika Plenkovića izvijestio o „pitanjima svih pitanja“ za daljnji razvoj turizma i zdrav život u Splitu - o završenom (ponovljenom) natječaju za sanaciju Karepovca i lokacijskoj dozvoli za Regionalni centar za gospodarenje otpadom u Lećevici.

- Razgovarali smo i o Spaladium Areni, na tragu smo rješenja kojim bi se otklonio mač što visi nad glavom i Splitu i državi, te o splitskoj zaobilaznici koja više nije samo pojam, nego se već započelo s njenim projektiranjem. Prihvaćen je i naš zahtjev da država, tj. Državna agencija za banke (DAB), Gradu Splitu prenese 9,81 posto dionica Hajduka - što smatramo izuzetno važnim i ohrabrujućim za daljnji proces transformacije kluba - dodao je Krstulović Opara.

Sa županom o cesti Split-Omiš

Na ranijem sastanku sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom, predsjednik Plenković također je razgovarao o prometnoj infrastrukturi, s naglaskom na tunelu Kozjak i cesti Zagvozd-Imotski.

- Što se tiče ceste Split-Omiš, potvrđeno je da će se most na Cetini, kao i tunel na Poljičkoj strani, započeti graditi tijekom 2019. godine - otkrio je župan Boban.