Povjerenstvo Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije (PSŽ) - predvođeno povjerenikom prof. dr. sc. Željkom Glavićem - održalo je u Požegi svoju prvu sjednicu.

Problemi se moraju riješiti

- Analizirali smo sve zadaće koje su pred nama nakon odluke Nacionalnog vijeća HDZ-a o raspuštanju županijske organizacije naše stranke uslijed slučaja Tomašević. HDZ je na svibanjskim lokalnim izborima u PSŽ-u ostvario stopostotni učinak - trijumfirali smo ne samo na razini županije, nego i u svim općinama i gradovima na njenom području. Stoga će HDZ imati dovoljno i mudrosti i snage da aktualne probleme riješi na zadovoljstvo svih građana koji su nam ukazali povjerenje! - istaknuo je Glavić, inače dugogodišnji uspješni ravnatelj Opće županijske bolnice Požega i odnedavno predsjednik požeškoga Gradskog vijeća u ime koalicije HDZ-HSU.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nacionalno-vijece-raspustilo-zupanijski-odbor-hdz-pozesko-slavonske-zupanije

Ostavka župana Tomaševića

Svih 11-ero članova Povjerenstva - koje uz prof. dr. sc. Glavića sačinjavaju gradonačelnici/-e svih pet gradova i načelnici svih pet općina na području Požeško-slavonske županije - čvrsto stoje uz odluke nacionalnog vodstva HDZ-a, pa tako i onu da župan Alojz Tomašević podnese ostavku ako se potvrde optužbe o obiteljskom nasilju:

- Članovi Povjerenstva podržavaju predsjednika Plenkovića i njegovim izjavama nemamo što dodati, sve je jasno rekao. Riješit ćemo probleme i nastaviti dalje, uz još veći i kvalitetniji angažman naših čelnika u lokalnim jedinicama. Snažno osuđujemo nasilje nad ženama bez obzira na to tko ga je napravio! - izjavio je povjerenik Glavić.

Osuda HDZ-ovih gradonačelnica

I gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, koja je ujedno i predsjednica županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, bile su jasne:

- Osuđujemo sve oblike nasilja, a obiteljske odnose i nečiji privatni život nećemo komentirati.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/nasilnicima-nije-mjesto-u-politickom-i-javnom-prostoru

Photo: Kronika požeško-slavonska & Glas Slavonije