Novi predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a prof. dr. sc. Željko Glavić otkrio nam je ishod i zaključke rasprave o Konvenciji Vijeća Europe na Županijskom odboru naše stranke, koja u tom kraju broji oko 7.500 članica i članova te je na lokalnim izborima ostvarila apsolutnu pobjedu - kako u samoj županiji, tako i u svim gradovima i općinama na njenom području.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/prof-dr-sc-zeljko-glavic-novi-predsjednik-pozesko-slavonskog-hdz

Apsolutno povjerenje

- Rasprava na Županijskom odboru jasno je pokazala da predstavnici članstva HDZ-a Požeško slavonske županije podržavaju Konvenciju kao dokument koji će pridonijeti zaštiti žena od nasilja i sprječavanju nasilja u obitelji. Dosadašnji strahovi i sumnje, a bilo ih je, u moguću zlouporabu Konvencije i potiho uvođenje „rodne ideologije“ otklonjeni su interpretativnom izjavom koja jasno i nedvojbeno potvrđuje kako će RH primjenjivati Konvenciju i kakvi će se zakoni donositi. Imamo apsolutno povjerenje u nacionalno vodstvo HDZ-a i našu Vladu! - istaknuo je Glavić.

Brak kao zajednica žene i muškarca

Iznimno je važno i to što se izjavom - zaključio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije - dodatno naglašava da NEMA izmjene, niti nam je ona ikada pala na pamet, ustavne definicije braka kao zajednice žene i muškarca.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-price-o-roditelju-1-i-roditelju-2-cista-su-obmana-nastavljamo-s-procesom