Prelog, pod vodstvom HDZ-a gradonačelnika Ljubomira Kolareka, grad je s najbrže rastućim gospodarstvom u Hrvatskoj! Formula uspjeha - odlični uvjeti za ulagače i pozitivna poduzetnička klima!

Prva natkrivena kompostana!

Osim što potiče i razvija niz gospodarskih djelatnosti, Grad Prelog i dokazano brine o okolišu, kao jedna od perjanica u gospodarenju otpadom: komunalno poduzeće Pre-kom nedavno je otvorilo, uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, prvu natkrivenu kompostanu u Hrvatskoj! Kompostanu koja „pokriva“ sedam jedinica lokalne samouprave (oko 7.000 kućanstava) u Donjem Međimurju.

- Ponosni smo što smo opet prvi i najbolji u Hrvatskoj! Godišnje ćemo dobivati 1.500 tona prvoklasnog komposta - pogodnog za ekološku poljoprivrednu proizvodnju! Projekt održivog gospodarenja otpadom na području Donjeg Međimurja zasad zapošljava 25 osoba, dok će još najmanje tri zaposliti na skupljanju - istaknuo je gradonačelnik Kolarek.

Ugledajte se u Prelog!

Direktor Pre-koma Siniša Radiković pozvao je ostale uključene jedinice lokalne samouprave da ne čekaju, nego da ubrzaju poslove na primarnoj selekciji otpada i izgradnji nužnih objekata kako bi svi zajedno ispunili preuzete obveze i kako bi se izbjeglo plaćanje penala ako se ne ispoštuje EU direktiva o odlaganju otpada. 

Otvorenje preloške kompostane - vrijedne 2,9 milijuna kuna - došao je pozdraviti i predsjednik HDZ-ova Odbora za zaštitu okoliša, energetiku i rudarstvo te prvi čovjek naše stranke u Međimurju Darko Horvat.