Na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, koja je održana danas u Stonu, predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković u svom je obraćanju upoznao članice i članove s najvažnijim političkim i gospodarskim temama u Hrvatskoj.

Posebno se osvrnuo na reforme koje ćemo provesti ili pripremiti ove godine, među ostalim na reformu mirovinskog sustava i javne uprave te pravosudnu reformu. Istaknuo je i da očekuje uspješan dovršetak procesa izvanredne uprave u Agrokoru, okrunjen nagodbom među vjerovnicima, održivim restrukturiranjem kompanije i očuvanjem radnih mjesta. 

Nema tzv. rodne ideologije

Predsjednik Plenković, najavljujući ratifikaciju - punim nazivom - Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u Hrvatskom saboru, obrazložio je svima nazočnima njen temeljni cilj, smisao i stvarni sadržaj - a to je podizanje razine standarda zaštite žena od nasilja i sprječavanja nasilja u obitelji. Ujedno je istaknuo da u Konvenciji nema ništa od onoga čime se manipulira pod pojmom tzv. rodne ideologije:

- Nema nikakvoga učinka te Konvencije, jednom kada bude potvrđena, da se u naš pravni poredak uvodi treći, tzv. neutralni spol, da se priznaju istospolni brakovi, da u našem obrazovnom sustavu morate imati, primjerice, homoseksualne sadržaje. To su sve netočnosti, nema nikakve pravne obveze koju bi Hrvatska u vezi toga preuzimala!

Pitajte naše Hercegovce!

Nema, dakle, ni „roditelja 1“ i „roditelja 2“, mi svi imamo i imat ćemo svoje majke i očeve! I naša djeca jesu i bit će kćeri i sinovi, a ne „ono“, kako to izmišljaju raznorazni aktivisti!

- A što se tiče tvrdnje da se Konvencijom „u Hrvatsku uvodi“ pojam roda ili rodnoga identiteta, i ona je posvemašnja besmislica. Ti pojmovi postoje u našem zakonodavstvu već petnaestak godina. I ništa se nije dogodilo od onog čime vas danas pokušavaju zastrašiti. Svrha ove konvencije duboko je kršćanska: zaštititi slabije od samovolje snažnijih. Pitajte naše Hercegovce, snažno vezane uz Katoličku Crkvu i tradiciju, je li im se išta promijenilo u životima zato što je BiH ratificirala Konvenciju!?! Pitajte Španjolce, Talijane, Poljake, Maltežane, sve redom katoličke narode. Ništa  im se nije promijenilo - zaključio je predsjednik Plenković.

Snagom argumenata otklonjene sve laži!

U raspravi u kojoj su nakon Plenkovićeva obraćanja sudjelovale brojne članice i članovi Županijskog odbora HDZ-a snagom argumenata i komparativnim primjerima otklonjene su sve dvojbe oko ratifikacije Konvencije. Stoga je, na kraju, dubrovačko-neretvanski HDZ dao punu potporu nacionalnom vodstvu i predsjedniku Plenkoviću u ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe, kao i Vladi RH u provedbi najavljenih reformi.

Nakon sjednice, predsjednik Plenković je na upit novinara kratko i jasno poručio da nema nikakve potrebe za unutarstranačkim referendumom o „Istanbulskoj konvenciji“.