Besplatni udžbenici danas su dokaz brige za naše školarce i želim da se u Rugvicu uvede ta dobra praksa te da na taj način kao razvijena općina pokažemo želju za sudjelovanjem u obrazovanju naše djece zajedno s roditeljima! - riječi su to mladog 32-godišnjeg Mate Čička izrečene na dan kad je na prijevremenim lokalnim izborima početkom travnja postao načelnik Općine Rugvica (Zagrebačka županija). Tada je - valja podsjetiti - obećao i asfaltiranje svih cesta u općini.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/pobjeda-hdz-u-rugvici-nakon-17-godina-m...

Ispunjena obećanja

I evo - nakon 100 dana obnašanja načelničke dužnosti - načelnik Čičak za Večernji list s neskrivenim zadovoljstvom govori o ispunjenim obećanjima. 

- Ponosan sam što smo već u prvih 100 dana mandata uspjeli ostvariti dio predizbornih obećanja. Tako smo našim učenicima u osnovnoj školi osigurali besplatne udžbenike, što je veliko olakšanje za njihove roditelje. Jedno moje obećanje bilo je i asfaltiranje svih ulica u Rugvici te sam ponosan da smo uspjeli asfaltirati prvih 6 kilometara - što je oko 30 novoasfaltiranih ulica!

Uistinu, gradi se i radi u Rugvici. Čičak napominje da će općinske ceste do kraja njegova mandata biti na razini suvremenog standarda.

Zaustavljanje iseljavanja

A jedan od zadataka koji si je zadao jest i zaustavljanje iseljavanja mladih iz općine. A što je, nažalost, u zadnje tri i pol godine (i) na razini cijele države postao akutni problem. Čičak je, stoga, pokrenuo projekt brzog interneta do svake kuće u Rugvici.

- Dogovaramo s gradom Velikom Goricom i okolnim općinama da uvedemo širokopojasni internet, što će uskoro imati svi naši stanovnici. Ugovori su potpisani i sve je krenulo u proceduru.

Nova radna mjesta, vrtić…

Iznašao je i financijski najpogodnije rješenje za zemljište za izgradnju općinskog groblja. Umjesto kupnje zemljišta - koje bi općinu koštalo dva milijuna kuna - ustupio je općinsko zemljište. A u stalnom je kontaktu s investitorima - za sljedeći godinu najavljena je jedna velika investicija. „Moj je cilj osigurati da interesi Rugvice i naših mještana budu u prvom planu!“, rezolutan je Čičak. U proračunu za 2016. osigurat će novac za izgradnju reciklažnog dvorišta, u planu je i izgradnja novog vrtića…