Glavni tajnik HDZ-a (i potpredsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković danas je, u sklopu redovitih obilazaka terena u cilju što boljih priprema za lokalne izbore, pohodio Splitsko-dalmatinsku županiju. Točnije, Imotsku i Sinjsku krajinu, i to u društvo s predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a Antom Sanaderom i tajnikom ŽO-a Antom Mihanovićem.

Imotska krajina - uvijek vjerna!

Prvo je u Imotskom održao sastanak s članovima Gradskog odbora HDZ-a te našim kandidatima za gradonačelnika (Ivan Budalić) i zamjenike gradonačelnika (Milan Zdilar & Vice Cikeš), a potom i s koordinacijom (grado)načelnika s područja Imotske krajine.

Jandroković je na oba sastanka iznio pobjednička očekivanja vodstva HDZ-a na izborima 21. svibnja te se detaljnije upoznao sa stanjem u našim stranačkim organizacijama na terenu.

Sinj - vrijeme je za HDZ!

Nakon Imotskog posjetio je Sinj, u kojem je sudjelovao na sjednici Gradskog odbora HDZ-a (u proširenom sastavu - s predsjednicima svih temeljnih ogranaka naše stranke na području toga grada). Osim glavnog tajnika i predsjednika sinjskog HDZ-a Anđelka Bilandžića, okupljenima su se obratili i naši kandidati u Gradu Alke - Ivana Pavić (za gradonačelnicu) te Petar Šabić i Tonći Pletikosić (za zamjenike gradonačelnice).

Puni optimizma & čvrstog uvjerenja

Nakon sjednice, Jandroković je u izjavi za lokalne medije istaknuo da s puno optimizma gleda na lokalne izbore u Gradu Sinju:

- Čvrstog sam uvjerenja da ćemo dobiti gradonačelnicu, da će naša kandidatkinja Ivana Pavić pobijediti, a isto tako vjerujem da će u Gradskom vijeću lista HDZ-a biti uvjerljivo najjača.

Hrvace - po novu pobjedu!

Nakon sjednice u Sinju, Jandroković se u Hrvacama, gdje mu se pridružio i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, sastao s koordinacijom HDZ-a Sinjske krajine - tj. s predsjednicima gradskih/općinskih organizacija naše stranke i kandidatima HDZ-a za (grado)načelnike u cetinskom kraju. Tom je prigodom glavni tajnik naglasio da očekuje da ćemo, u najmanju ruku, obraniti sve one sredine u kojima smo i do sada bili na vlasti:

- A u onim općinama u kojima nismo pobijedili 2013. godine učinit ćemo sve da to popravimo i da povećamo broj naših načelnika. To je cilj ne samo u Sinjskoj krajini, u kojoj je HDZ tradicionalno jak, nego i u cijeloj Hrvatskoj. HDZ želi biti pobjednik ovih izbora, želimo povećati broj i župana, gradonačelnika i općinskih načelnika!

27. rođendan HDZ-a Grada Vrlike

Na kraju vrlo sadržajnog dana u Splitsko-dalmatinskoj županiji, glavni tajnik Jandroković sudjelovao je i na svečanom obilježavanju 27. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Vrlike, na kojem su se, među ostalima, okupljenim članovima i simpatizerima obratili naš sadašnji gradonačelnik Ivan Ćorić, kandidat za njegovog nasljednika na čelu grada Jure Plazonić i kandidat za zamjenika gradonačelnika Nikola Uzun.