Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru i naš kandidat za zagrebačkog gradonačelnika prof. dr. sc. Drago Prgomet gostovao je sinoć u RTL Direktu.

Intervju možete pogledati u cijelosti, a u nastavku prenosimo Prgometove ključne poruke:

O BRIZI ZA LJUDE & ZA ZAGREB

Da me pitate želim li više biti gradonačelnik ili živjeti u modernom i uspješnom gradu, odgovorio bih ovo drugo. To je kao da me pitate želim li više spasiti život pacijentu ili biti šef klinike. Naravno, želim spasiti ljudski život. Moj izbor je rezultat moga životnog puta, moga političkog i profesionalnog opredjeljenja. Cijeli život radim s ljudima i brinem o njima. A volim to raditi, to je moj poziv, i želim to raditi i kao gradonačelnik. Briga za ljude prije svega.

O STRUČNOM TIMU ZA ZAGREB 22. STOLJEĆA

U ova dva tjedna, uz punu podršku Gradskog odbora i nacionalnog vodstva HDZ-a, odradili smo silan posao na terenu. U prvoj fazi podigli smo stranačku infrastrukturu - i više sam nego zadovoljan. Sad smo već ušli u drugu fazu: predstavio sam svoj tim, to su novi ljudi, mlađi, obrazovani, u najboljim godinama, školovani u inozemstvu, znaju sve o upravljanju imovinom, europskim fondovima, prometu, digitaliziranju grada...

Moja zamjenica dr. sc. Nikolina Brnjac, primjerice, radi recenzije prometnih projekata za Europsku komisiju. Dakle, to su ljudi koji u svojoj struci znaju deset puta više nego ja. Smisao gradonačelnika nije da glumi da sve zna, nego da okupi što kvalitetniji tim. Meni nije problem priznati da na klinici koju vodim postoje liječnici koji neke operacije znaju bolje izvesti nego ja.

O PROMJENAMA & NOVOM NAČINU VOĐENJA GRADA

Ne bježim od izazova, nikad se nisam bojao. Uvjeren sam da s ovim timom mogu pobijediti i da ćemo zajedno Zagrebu donijeti željene promjene. Imamo hrabrosti uhvatiti se u koštac sa svim privatnim interesima u Zagrebu - od nepotizma do moguće korupcije. Zato i imam ovakav tim, u kojem nijedan čovjek nema ama nikakve veze s dosadašnjim načinom upravljanja gradom ili s g. Bandićem. Želimo promjene i otklon od dosadašnjeg načina vođenja Zagreba. Želimo otvoreno i transparentno voditi grad.

O DOSLJEDNOSTI & JASNOĆI STAJALIŠTA

Ako govorimo o vjerodostojnosti, onda govorimo o političkim stavovima i mišljenjima. U svojim sam porukama uvijek bio jasan - i u njima se ništa nije mijenjalo. Evo, sami mi molim Vas nađite što sam to poručivao prije tri godine, a da danas govorim drukčije. I kao zamjenik predsjednika HDZ-a govorio sam da se stranka mora otvoriti, baviti se budućnošću, a ne prošlošću, zagovarati unutarstranačku demokraciju… Tu se ništa nije promijenilo.

O IRELEVANTNOSTI ODNOSA S HASANBEGOVIĆEM

Kratko i jasno: moj odnos s g. Hasanbegovićem ili bilo kojim drugim članom Predsjedništva HDZ-a irelevantan je za lokalne izbore, za moju kampanju, za moj stručni tim, moje projekte, budućnost Zagreba, moju viziju modernog grada i sve ono što ću promijeniti na bolje u njemu.   

O ANKETAMA & PREDSJEDNICI RH

O anketama i „anketama“ ćemo 21. svibnja. Da je prema njima, onda bi danas predsjednik RH bio Ivo Josipović, a ne gospođa Kolinda Grabar-Kitarović.

Smisao gradonačelnika nije glumiti da sve zna, nego okupiti što bolji tim koji će Zagrebu donijeti željene promjene!