U Đakovu, drugom gradu po veličini u Osječko-baranjskoj županiji, potpisan je sporazum o suradnji između HDZ-a i Mosta! Najbolji je to primjer da se odnosi s nacionalne razine - ako ne vodiš „antiprotivnu“ i destruktivnu populističku politiku - ne moraju reflektirati i na one lokalne.

Na dobrobit svih građana

Đakovački gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Marin Mandarić, potpisujući sporazum, istaknuo je da je ovo sporazum o suradnji u Gradskom vijeću na razvojnim projektima i na dobrobit svih građana Đakova:

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/novo-lice-hdz-33-godisnji-marin-mandaric-preuzeo-kljuceve-grada-dakova

- U ugovoru smo naveli više projekata iz naših izbornih programa: Dnevna bolnica, Poduzetnički centar, koji „postoji“ samo na papiru, ustrojavanje gradske riznice... Gradske financije napokon će biti transparentne, pri čemu ne mislim samo na gradsku upravu, nego i na komunalne tvrtke i ustanove.

Kolegijalno & dogovorno

Predsjednik gradske organizacije Mosta Robert Majstorović izrazio je zadovoljstvo što su postigli dogovor s HDZ-om:

- Zanimaju nas konkretni projekti, i samo projekti! Naša komunikacija nije imperativna, nema ultimatuma. I u predizbornom vremenu i nakon njega, sve kolegijalno i dogovorno nastojimo riješiti. Vjerujem da će tako biti i ubuduće.

Photo: Maja Muškić (Glas Slavonije)