U Osnovnoj školi Vidovec, pred dvjestotinjak uzvanika među kojima su bili općinski vijećnici, članovi udruga, mještani, predstavnici brojnih općina i gradova Varaždinske županije, ali i visoki dužnosnici HDZ-a i Vlade RH, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine i blagdana sv. Vida - zaštitnika vidovečke i općine i župe.

Koalicija HDZ-HSS-HSU

Okupljene je na početku sjednice pozdravio načelnik Bruno Hranić (HDZ) - kojem je ovo već peti mandat, a obranio ga je kao zajednički kandidat naše stranke, HSS-a i Hrvatske stranke umirovljenika. Podsjetio je na realizirane projekte, ali i najavio one koji slijede, poput izgradnje novoga dječjeg vrtića ili adaptacije etno-kuće u naselju Tužno radi razvoja ruralnog turizma.

Općina - Prijatelj djece

- Odradilo se puno toga, što se i vidi, a stižu nam pohvale sa svih strana. Vidovec je jedina općina Varaždinske županije s međunarodnom oznakom „Prijatelj djece“, dok ih je u cijeloj Hrvatskoj samo dvadesetak. O brizi za našu djecu najbolje svjedoči podatak da od 7,5 milijuna kuna - koliko iznosi naš proračuna - za školstvo i predškolstvo izdvajamo čak 1,8 milijuna! - istaknuo je Hranić, koji je ujedno i naš zastupnik u Odboru regija EU u Bruxellesu.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-zupan-dobroslavic-predsjednik-hrvatske-delegacije-u-odboru-regija-eu

Pohvale načelniku

Među ostalima, prisutnima se obratio i potpredsjednik Vlade RH i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, koji je pohvalio načelnika Hranića i zaželio mu još puno uspjeha u radu, kao i saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak - koji je za našeg Brunu istaknuo da ovoliko dugo uživa povjerenje svojih sumještana upravo zato što je dosad ispunio svoja obećanja. Sva do jednog!

Photo: Varaždinske vijesti