S obzirom na to da imam neko znanje jer sam vodio dosta velikih operacija, primjerice 15 godina bio sam na čelu splitskog HGSS-a, želim pridonijeti da bude bolje. Zašto to ne učiniti? Čini mi se da osjećam grad i znam što bi trebalo poboljšati i kako to učiniti. Ekipa na čelu s Androm Krstulovićem Oparom čini mi se razborita, kulturna, po mjeri Grada Splita i želi nešto dobro napraviti! - istaknuo je, među ostalim, naš proslavljeni alpinist, aktivist Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Grada Splita Stipe Božić u opširnom razgovoru za Večernji list.

S njim je razgovarala Slavica Vuković, a iz intervjua izdvajamo Božićeve poruke o planovima u Gradskom vijeću:

(…)

Uključili ste se u politiku i mnoge time iznenadili. Hoćete li ostati vijećnik u splitskom Gradskom vijeću ili ste bili samo zec na listi?

Hoću, naravno. Mi smo svi uvijek pametni kada je riječ o Splitu, svi znaju što treba, ali je malo onih koji će se uključiti i napraviti to što treba. S obzirom na to da imam neko znanje jer sam vodio dosta velikih operacija, primjerice 15 godina bio sam na čelu splitskog HGSS-a, želim pridonijeti da bude bolje. Zašto to ne učiniti? Čini mi se da osjećam grad i znam što bi trebalo poboljšati i kako to učiniti. Ekipa na čelu s Androm Krstulovićem Oparom čini mi se razborita, kulturna, po mjeri Grada Splita i želi nešto dobro napraviti.

Kako vidimo, Split je nevjerojatno zapušten, najzapušteniji je grad u Hrvatskoj. Pogledamo li Zadar, Šibenik, Zagreb, možemo se sramiti naše nečistoće, nereda, prometne zagušenosti. Danas sam išao prema trajektnoj luci, sve je u neredu i kaosu, nema parkinga... To treba rješavati. Ne može se preko noći, ali treba misliti o tome i početi raditi. Smatram da se može puno toga učiniti. Imam ideje, a mislim da imam i utjecaja da se nešto poboljša.

Jeste li član HDZ-a?

Jesam, od početka rata, ali kako sam radio u medijima i na HRT-u, to nisam isticao jer nije bilo spojivo.

Intervju u cijelosti možete pročitati OVDJE.

PrivitakVeličina
20170806vl.intervju.bozic_.pdf907.65 KB