Pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a za sjeverozapadnu i dio središnje Hrvatske mr. sc. Stjepan Adanić i dalje neumorno obilazi naše članstvo na terenu. Tako je ovih dana Adanić održao sastanke s Gradskim odborom HDZ-a Grada Zagreba te županijskim odborima HDZ-a Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

Zasebno od tih sastanaka, u Velikom je Trgovišću u povodu Dana neovisnosti RH održao predavanje o ulozi dr. Franje Tuđmana u stvaranju hrvatske države.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/stjepan-adanic-neprestano-na-terenu-sastao-se-vec-s-4-zupanijska-odbora-hdz

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/pomocnik-glavnog-tajnika-na-terenu-clanice-i-clanovi-hdz-izrazili-veliko-zadovoljstvo

Politika „verificirana“ briljantnim pobjedama

Adanić je članicama i članovima ZG Gradskog odbora obrazložio novu organizaciju Glavnog tajništva HDZ-a, s naglaskom na trima odjelima i trojici pomoćnika glavnog tajnika. Također, izložio je osnovne crte novog Statuta HDZ-a, ali i elaborirao ulogu HDZ-a kako nekoć u stvaranju hrvatske države, tako danas u mijenjanju naše zemlje nabolje.

- HDZ-ov razvojno-socijalni program mora biti još vidljiviji po županijama i gradovima, promišljenim akcijama trebamo privlačiti mlade i stručne ljudi. A sa svoje strane mogu obećati da ću vam biti 24 sata na dan na raspolaganju! Naša je zadaća provoditi politiku i program stranke koji su „verificirani“ briljantnim pobjedama na parlamentarnim i lokalnim izborima pod ovim nacionalnim vodstvom HDZ-a i predsjednikom Plenkovićem!

Na sastanku u sjedištu zagrebačkog HDZ-a sudjelovali su i naš politički tajnik (i ministar uprave) Lovro Kuščević, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, ministri Tomislav Medved, Marko Pavić i Nina Obuljen Koržinek te saborski zastupnici Miro Kovač, Ljubica Lukačić i Domagoj Milošević.

Sva postignuća naše Vlade

Adanić se na svim sastancima osvrnuo na aktualnu političku situaciju vezanu za skup u Vukovaru, naglasivši da je upravo ova Vlada na čelu s Plenkovićem najviše napravila u istraživanju i procesuiranju ratnih zločina.

- Osnovana je unutar Ravnateljstva policije Radna skupina za zločine u Vukovaru i na Ovčari, što nije napravila ni jedna vlada dotad! Jedinstvenim zakonom naša je Vlada omogućila dostojna prava hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji! Također, gradimo Pelješki most, i to EU novcem, uspješno provodimo Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, vratili smo Hrvatsku vojsku u Vukovar, Ploče, Varaždin, riješili gorući problem Agrokora, uspostavili stratešku suradnju s Izraelom i SAD-om, najvećom gospodarskom i vojnom silom na svijetu! Vlada provodi fiskalnu konsolidaciju i strukturne reforme te privlači investicije - što je rezultiralo kontinuiranim rastom BDP-a, poboljšanjem kreditnog rejtinga i proračunskim suficitom!

VELIKO TRGOVIŠĆE: PREDAVANJE O POVIJESNOJ ULOZI DR. TUĐMANA

Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ i Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Krapinsko-Zagorske županije organizirale su u Velikom Trgovišću svečanu akademiju u povodu Dana neovisnosti. Na njoj je Adanić održao predavanje o povijesnoj ulozi prvoga hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana - utemeljitelja suvremene Hrvatske hrvatske države.

Kao dionik tog vremena i bliski Tuđmanov suradnik, izložio je niz zanimljivih detalja o raketiranju Banskih dvora i tom pokušaju atentata na dr. Tuđmana, pregovorima s tzv. JNA o razmjeni zarobljenika, zasjedanju Hrvatskog sabora 8. listopada 1991. i raskidanju svih državnopravnih veza sa SFRJ…