Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i naš saborski zastupnik Žarko Tušek reagirao je na tko zna već koju jeftinu podvalu Bernardićeve populističke družine - na konferenciju za medije na kojoj su zagorski SDP-ovci, a među njima i župan Željko Kolar, pokušali zastrašiti javnost tobožnjim „zatvaranjem“ Bolnice hrvatskih veterana u Zaboku jer im „država nije osigurala novac za rad“. Nedostajao im je samo Gordan Maras!

Reakciju Žarka Tušeka prenosimo u cijelosti:

Komične „kreativne strategije“

Izjave gospode iz SDP-a su u najmanju ruku smiješne te su očito posljedica „kreativnih strategija“ dogovorenih na njihovoj nedavnoj stranačkoj radionici u Ogulinu. Kao što su godinama Zagorke i Zagorce strašili zaustavljanjem projekata u infrastrukturi, sada, nakon što su s tim lažima doživjeli debakl, smišljaju neke nove obmane.

Župan ili vođa partijske ćelije?

Čudi me da se na tako nisku razinu politikantstva spušta i župan Kolar, koji svakodnevno uživa u naslikavanju s ministrima aktualne Vlade, a onda, kada njih nema, glumi opoziciju i neistinama pokušava prigrabiti neke jeftine lokalne poene za SDP. On bi, ako ne i njegovi stranački kolege, odnose s Vladom morao graditi na partnerstvu, istini i povjerenju jer predstavlja jednu županiju, a ne partijsku ćeliju SDP-a. Stoga njegov istup stavljam u kontekst stranačkih bitaka u SDP-u, pa neki SDP-ovci, ako i lažima, pokušavaju biti veći SDP-ovci od drugih.

Braniteljska bolnica ostaje!

Zaključno, zagorska bolnica i dalje će imati svoj status u okviru braniteljskih bolnica, o tome jasno govore i ministar zdravstva i ministar hrvatskih branitelja. To nikada ni nije bilo upitno i o tome su odavno upoznati svi koji to moraju znati.