Politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević ponovno je na terenu! Nakon Knina i Osijeka, sada je posjetio Krapinu, gdje se u sjedištu Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije sastao s prvim čovjekom naše stranke u Hrvatskom zagorju Žarkom Tušekom, HDZ-ovim gradonačelnicima i načelnicima te našim županijskim, gradskim i općinskim vijećnicima.

Teme: Aktivnosti HDZ-a, koordinacija sa Središnjicom, iskreno partnerstvo s našom Vladom i početak priprema za europske izbore - do kojih je manje od godinu dana.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/kuscevic-iz-osijeka-zajednistvom-do-razvoja-istocne-hrvatske-i-nove-pobjede-na

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/kuscevic-na-proslavi-28-rodendana-kninskog-hdz-kad-smo-slozni-nitko-nas-ne-moze

Svima jednaki uvjeti za život

- HDZ ima čvrste temelje za još bolji izborni rezultat i još veće uspjehe u ovoj županiji, poznatoj po poduzetnicima i obrtnicima. Vlada trenutačno investira više od 1,5 milijarde kuna u Hrvatsko zagorje, a i na njenoj sjednici ovog četvrtka donesena je odluka o financiranju 10-ak zagorskih vrtića u iznosu od više od četiri milijuna kuna. Hrvatska je jaka onoliko koliko je jako i najmanje selo, mjesto, općina ili grad! Svakome našem građaninu moramo, koliko je god moguće, osigurati jednake uvjete za život. I upravo je zato ravnomjerni regionalni razvoj prioritet naše politike! - istaknuo je Kuščević koji je, u svojstvu ministra uprave, najavio uvođenje preferencijalnog glasovanja i na lokalnim izborima.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/kuscevic-uvest-cemo-preferencijalno-glasovanje-za-lokalne-izbore-i-ujednaciti

Realizacija najvažnijih projekata

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek kazao je da se na sastanku vrlo konkretno razgovaralo i o politici Vlade prema lokalnim jedinicama, a u cilju pospješivanja realizacije svih projekata bitnih za razvoj zagorskih općina i gradova:

- Brojka od 1,5 milijarde kuna investicija dokaz je da naša Vlada podržava razvojno-socijalni program s kojim je HDZ izašao pred građane. Svi najvažniji projekti se ili već realiziraju ili su u završnoj fazi pripreme!

Proširenje krapinskog vrtića

Zadovoljstvo sastankom nije skrivao ni krapinski gradonačelnik (i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a) Zoran Gregurović:

- Upoznali smo g. Kuščevića s našim projektima, i ostvarenima i planiranima. Svakako veseli što nam je najavio nove natječaje na koje će Grad Krapina moći aplicirati kako za nacionalna sredstva, tako i za novac iz europskih fondova. Zahvaljujemo Vladi na novododijeljenim nam sredstvima kojima ćemo proširiti kapacitete gradskog vrtića!

Photo: Zagorje International & ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije