Prije tri dana predsjednik Andrej Plenković sudjelovao je na predizbornom skupu na prepunome središnjem trgu u Metkoviću. Atmosfera, malo je reći, bila je - sjajna!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/metkovic-u-plavom-grad-na-neretvi-zeli-i-zasluzuje-vise-od-mosta

Sinoć je naša stranka održala i završni predizborni skup u Gradu na Neretvi, a u dvorani Gradskoga kulturnog središta ni šibica ne bi više stala. Stotinjak simpatizera moralo je ostati ispred dvorane. Atmosfera, malo je reći, bila je - veličanstvena!

Svi ZA našeg Dadu!

Skup - na kojem je budući gradonačelnik Dalibor Milan predstavio svoj program, zamjenike i kandidate za Gradsko vijeće - započeo je Lijepom našom te minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje i prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Potom su stranački uzvanici kratkim govorima iskazali podršku našem Dadi - kako svi u Metkoviću nazivaju Milana.

Prenosimo ključne naglaske iz njihovih obraćanja:

Dobroslavić: Metković će dobiti novog gradonačelnika!

- Ovo veličanstveno ozračje večeras znači samo jedno: pobjedu na izborima u nedjelju 21. svibnja! To znači da će Metković dobiti novog gradonačelnika, našeg Dadu! - poručio je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Bačić: Tako nešto još nisam vidio u Metkoviću!

- HDZ će slaviti u svih pet gradova Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno slatka pobjeda bit će upravo ovdje u Metkoviću. Ovakav osjećaj u zraku, ovakav pobjednički duh, ovoliko ljudi… tako nešto još nisam vidio u Metkoviću! Dadu sam upoznao kao jednoga posebnog, vrijednog, stručnog i dragog čovjeka. Takav će biti i kao gradonačelnik! - istaknuo je Branko Bačić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i našeg Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru.

Marević: Ne sjećam se da smo ikada imali ovakav skup!

- Jako sam uzbuđena, jer se ne sjećam da smo ikada imali ovako veličanstven skup. Hvala svima što ste došli i hvala Ti Dado što si sve ovo divno organizirao. Dadu osobno poznajem već godinama, znam da je srčan, da je čovjek koji svima želi pomoći. Nastavit ćemo surađivati iduće četiri godine, kada ćemo zajedno moći puno toga učiniti za naš grad! - najavila je Žaklina Marević, buduća zamjenicu župana, i sama Metkovka.

Kao 90-ih prošlog stoljeća

Skup je došao pozdraviti i prvi gradonačelnik Metkovića od samostalnosti Hrvatske Ivo Margeta, koji je izrazio punu potporu našem Dadi:

- Ovo se može mjeriti samo s početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kada je HDZ u Metkoviću plebiscitno pobjeđivao. Jako mi se sviđaju i nastup i program g. Milana te sam potpuno siguran, kad vidim ovakvu sjajnu atmosferu, u HDZ-ovu pobjedu.

Govor budućeg gradonačelnika Dalibora Milana može pogledati i poslušati na donjem linku:

http://www.nportal.hr/politika/6090-hdz-metkovi%C4%87-pred-prepunom-dvoranom-gks-a-odr%C5%BEao-zavr%C5%A1ni-predizborni-skup