NE! štetnoj privatizaciji Jadroplova - Milanovićeva vlada na odlasku u bescjenje rasprodaje „obiteljsko srebro“ prihvaćajući minimalne uvjete privatizacije. Vrijednost Jadroplova prije gospodarske krize iznosila je 1.6 milijardi, a Vlada ga prodaje za svega 160 milijuna kuna!

Pod SDP-ovom su vlasti nestale nekadašnje perjanice naše trgovačke flote: Slobodna plovidba Šibenik, Dalmatinska plovidba Vela Luka, Mediteran frigo... Ne dopustimo da ista sudbina pogodi Jadroplov! - sažetak je to poruka iz priopćenja predsjednika splitskog (gradskog) HDZ-a Petra Škorića u povodu privatizacije tvrtke Jadroplov.

Škorićevo priopćenje prenosimo uz neznatna skraćenja, a međunaslovi su urednički:

Gašenje 350 radnih mjesta

Gradski odbor HDZ-a Grada Splita najoštrije se protivi postojećem natječaju za prodaju i privatizaciju Jadroplova koji može imati nesagledivo štetne posljedice za naš Split, Dalmaciju i - cijelu Hrvatsku. Iz uvjeta je natječaja izbrisano da sjedište tvrtke u Splitu, a iskustvo nas uči da to predstavlja potencijalnu opasnost za gašenje 350 radnih mjesta. Slično se, naime, dogodilo s Hrvatskom poštom u Splitu - šutke je ugašeno više stotina radnih mjesta.

Zašto ne radničko dioničarstvo?

Ovakav način privatizacije ne prihvaćaju ni zaposlenici koji su predlagali radničko dioničarstvo - kao u slučaju Atlanske plovidbe i Tankerske plovidbe, naših najjačih brodara. Tankerska je plovidba po modelu koji je sami Jadroplov predlagao čak prikupila desetke milijuna novog kapitala. A netko će kupiti cijeli Jadroplov za samo 20-ak milijuna dolara - koliko vrijedi jedan jedini brod. A da ne govorimo o vrijednosti zgrade kod Banovine...

U krizi se ne (ras)prodaje

Zbog pomorske krize dionice Jadroplova vrijede gotovo 10 puta manje nego prije četiri godine. Vrijednost tvrtke iznosila je prije krize 1.6 milijardi kuna, a Milanovićeva vlada Jadroplov prodaje za 160 milijuna kuna - i to premda je tvrtka u međuvremenu povećao flotu i nosivost za 30 posto! Jadroplov danas ima osam brodova - od kojih su četiri stari manje od tri godine - no zbog krize vrijede 4-5 puta manje nego tada. Podržavamo stav Sindikata pomoraca da kriza nipošto nije trenutak za privatizaciju.

SDP - Stalno Dosljedno Potapanje

Milanovićeva je vlada dovela do nestanka niza perjanica hrvatske trgovačke flote:  Slobodne plovidbe Šibenik, koja je imala i do 26 brodova, Dalmatinske plovidbe Vela Luka, Mediterana frigo.. Ne dopustimo da ista sudbina pogodi i Jadroplov! Upozoravamo da je prvi krug natječaja dovršen i da je Vlada krenula u drugi, odustavši pritom od kompenzacijskih mjera koje su prihvaćali radnici Jadroplova.

Milanoviću, što je sa sudbinom radnika?

Vlada je u prvom krugu, naime, tražila da sjedište Jadroplova ostane u Splitu, da 60 posto flote ostane pod hrvatskom zastavom, da budući vlasnik zadrži 400 radnika i pomoraca najmanje pet godina te zadrži obvezu zapošljavanja pomoraca pripravnika. A sada Vlada na odlasku srlja u rasprodaju u bescjenje, prihvaćajući minimalne uvjete privatizacije koji ne garantiraju opstanak Jadroplova u Splitu!?

Zašto šuti Baldasar?

Zato se u ovom trenutku i pod ovim uvjetima najenergičnije suprotstavljamo privatizaciji Jadroplova. Želimo da se uspješna tvrtka - od strateškog interesa za RH i Grad Split - sačuva od besmislenog gašenja. Postavljamo pitanje zašto gradonačelnik Baldasar i SDP - kojem je “pripala” ova tvrtka - ne reagiraju i zaštite  radna mjesta i interese svojih sugrađana?! Ili im do njih nije stalo!? Gradonačelniče, napokon intervenirajte! Sačuvajmo Jadroplov, njegovu imovinu i zaposlenike u Hrvatskoj, Dalmaciji i Splitu!

BAČIĆ: PRODAJA SE MORA ZAUSTAVITI!

Tijekom ovotjednog zasjedanja Sabora i naši su se zastupnici oštro suprotstavili Vladinu „planu“ privatizacije Jadroplova. A time nastavku uništavanja hrvatske trgovačke flote. Stoga smo zatražili stanku, a u ime Kluba HDZ-a Branko Bačić bio je posve jasan:

- Nema nikakvog razloga da Vlada privatizira Jadroplov - i to za deset puta manju vrijednost te tvrtke nego što je bila prije krize! Prodaja se mora zaustaviti i sačekati neko bolje vrijeme.