(VIDEO) Danas je u Splitu na Peristilu održan izborni skup na kojemu je predsjednik HDZ-a i Vlade mr. sc. Andrej Plenković snažno podržao našega Andru Krstulovića Oparu za gradonačelnika drugoga najvećega grada u Hrvatskoj te Blaženka Bobana za splitsko-dalmatinskog župana.

Split - prekretnica kampanje

Istaknuo je da se ključan dio kampanje odvija upravo - u Splitu!

- U svakoj kampanji postoji ključan trenutak, kada se događa kulminacija i dinamika svih naših aktivnosti. Za HDZ su od našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana prekretnički skupovi uvijek bili u Splitu - tako je i ovaj večeras! Želim pomoći Andri da ponovno osvojimo Split te da Blaženko pobijedi u prvom krugu.

Između HDZ-a i SDP-a, Most je izabrao SDP!

Dodao je da vjeruje kako će u kampanji punoj spinova, birači znati izabrati prave kandidate.

Između HDZ-a i SDP-a, Most je izabrao SDP! I tu je kraj! Ne nasjedajte na spinove oko suradnje sa SDP-om. Suradnje sa SDP koji radi na destabilizaciji neće biti. Kampanja je opterećena spinovima, dezinformacijama, ali vjerujem da ćete prepoznati i znati izabrati.

Dio atmosfere sa skupa u Splitu možete pogledati ovdje:

Split za sve!

Budući gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara poručio je da ga ne zanima prošlost, već budućnost.

- Domoljubi koji mirno zaspu znajući da nikome nisu učinili nažao, to ste vi, to je moj Split, moj HDZ. Želimo li Split za sve ili samo za neke, Split koji je nekome majka, a nekome maćeha? Mene ne zanima prošlost, nego budućnost. Izlazimo na najvažnije izbore jer pokazujemo dostojanstvo i vjerodostojnost. Loši političari kojih smo se nadgledali produkt su i onih koji nisu izlazili na izbore. Probudite se, ovaj grad je pun force - ja to osjećam. Kad vas vidim nasmijane, ne bojim se. Nitko se ne boji.

Do pobjede!

Nadalje, Opara je naglasio da je pred Splićankama i Splićanima izbor između vjerodostojnih i onih koji mijenjaju strane kako im odgovara.

- Osjećam ovdje i domoljublje i splitoljublje kojega smo se zadnjih osam godina sramili. E pa dosta je!  Tko se javlja dovesti u pitanje našu srčanost i pokušava nas naučiti što je domoljublje? Split bira između vjerodostojnih ljudi koji su učili od Tuđmana i branili Domovinu i onih drugih kojima ništa nije sveto i koji mijenjaju strane kako im odgovara. Ima izbora! Želim biti prvi među vama, gradonačelnik zbog kojega se nećete morati crvenjeti. Idemo prema pobjedi splitskoga duha, običnog čovjeka, vrijednog, poštenog i radišnog hrvatskoga Splita!

Rad za dobrobit županije!

Budući župan Blaženko Boban također se obratio okupljenima te istaknuo da će sve što bude radio biti na dobrobit cijele Splitsko-dalmatinske županije.

- Danas mi je najsretniji dan, kada je Vlada donijela odluku o povećanju naknada rodiljama. Obitelj je temelj svake zajednice. Sjećam se riječi pokojnoga oca kad sam postao gradonačelnik Solina: „Lako ti je za bogate, nemoj da sirotinjska suza padne na te“. To je moto i te su mi riječi u glavi štogod da radim. Kažu mi da pozovem protukandidate na sučeljavanje programima. Ja bih to učinio, ali oni su ili lumeni koji ga imaju u glavi ili su lukavi pa ga nemaju napismeno da ih nitko ne povlači za rukav za obećano.