Predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković obišao je danas požarište na dijelu Nacionalnog parka Krka, u blizini manastira Krka. Zajedno s njim bio je potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević.

Predsjednik Plenković zahvalio je svima koji sudjeluju u gašenju požara, posebice vatrogascima sa zapovjednicima Tucakovićem i Dukićem te pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Zahvalio je predstavnicima Crvenog križa, predstavnicima lokalne samouprave sa županom Goranom Paukom te ministru Krstičeviću.

Posebno je zahvalio svima za osiguranje kuća i sprječavanje veće štete.

- Zahvaljujem svima na velikoj požrtvovnosti u gašenju požara u Šibensko-kninskoj županiji, jednoj od naših priobalnih županiji koja je doživjela velike požare ovoga ljeta.

KISTANJE - PLENKOVIĆ S VATROGASCIMA

Predsjednik Plenković je posjetio i Općinu Kistanje te još jednom zahvalio svima koji sudjeluju u gaženju opožarenih područja. Zajedno s njim bili su ministar obrane Damir Krstičević i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zajedno su obišli vatrogasce i pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske angažirane na gašenju velikog požara na području ove općine.

Vatrogascima i vojnicima koji gase ovaj požar Plenković je poručio je kako su napravili veliki pothvat i uspjeh tijekom ovih kolovoških vrućina.

POSJET KNINSKOJ TVORNICI VIJAKA

Po dolasku u Knin, predsjednik Plenković posjetio je tvornicu vijaka DIV d.o.o. Uz predsjednika Plenkovića bili su potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i ministar financija dr. sc. Zdravko Marić.