(VIDEO) Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić nakon jučerašnjeg posjeta Stocu (BiH), u kojem se u nedjelju održavaju ponovljeni lokalni izbori, u izravnom je prijenosu iz HRT-ova studija u Metkoviću gostovao u Dnevniku 3 (urednik i voditelj: Damir Smrtić).

Imamo vrhunskog kandidata!

Odgovarajući na pitanje voditelja, kratko je, ali jasno, prognozirao rezultate lokalnih izbora u Gradu na Neretvi - u kolijevci Mosta:

- Zna se tko će pobijediti! HDZ ima vrhunskog čovjeka, domoljuba, mladog Dalibora Milana koji će, uvjeren sam, pobijediti na izborima.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/politicki-tajnik-hdz-u-metkovicu-snazna-podrska-gradonacelnickom-kandidatu-daliboru

Mladi su naš ponos, naša budućnost!

Na svom FB-u Brkić je pak napisao da se u Metkoviću susreo sa stranačkim kolegama, članovima Mladeži HDZ-a i našim kandidatom Milanom:

- Neizmjerno sam zahvalan našim mladim ljudima, koji su puni energije i entuzijazma da se stvari mogu i moraju pokrenuti na bolje u Lijepoj našoj. Mladima treba dati priliku. Oni zaslužuju više i bolje. Treba ih uključiti u sve sfere društva i pokazati im da su upravo oni ti koji mogu voditi Hrvatsku naprijed u bolje sutra. Imamo najljepšu zemlju na svijetu s ogromnim potencijalom u mladim ljudima i siguran sam da samo u zajedništvu možemo ostvariti još prosperitetniju i perspektivniju Lijepu našu iz koje se neće odlaziti, nego u koju će se vraćati - koja će biti zemlja sretnih ljudi i u kojoj će se pristojno živjeti. Mladi su naš ponos, naša budućnost!

Jedan je hrvatski narod!

Što se tiče posjeta Stocu - u društvu s predsjednikom HDZ-a BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH draganom Čovićem - zamjenik predsjednika HDZ-a istaknuo je za Dnevnik 3 da hrvatski narod u toj zemlji želi mir, sigurnost, stabilnost, pravdu i istinu:

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/brkic-u-stocu-puna-podrska-federalizaciji-i-decentralizaciji-bih

- Stabilnost BiH znači i stabilnost Hrvatske, i u gospodarskom i u sigurnosnom smislu. Osim ustavne obveze da brine o njima, Hrvatska ima i emocionalnu obvezu spram Hrvata iz BiH - ona mora zaista iskreno skrbiti o njima. Hrvati iz BiH uvijek su Hrvatskoj darivali bezuvjetnu ljubav, žrtvovali su se za nju ne tražeći protuusluge. Hrvatska bi trebala uzvratiti na svu tu ljubav i na doprinos koji su - od samog početka Domovinskog rata - Hrvati iz BiH dali hrvatskoj slobodi. Mi smo jedan, nedjeljivi narod u dvije države.

Zajednička sjednica predsjedništava HDZ-a i HDZ-a BiH

Brkić je gostujući na HTV-u najavio skorašnje održavanje zajedničke sjednice predsjedništava HDZ-a i HDZ-a BiH na kojoj će se razgovarati o svim ključnim pitanjima za bosansko-hercegovačke Hrvate.

http://vijesti.hrt.hr/374366/brkic-za-dnevnik-3-hrvatska-mora-iskreno-skrbiti-o-hrvatima-u-bih