Ministar turizma (i član Središnjeg odbora HDZ-a) Gari Cappelli iznio je, gostujući u HTV-ovoj "Temi dana", najnovije brojke o turističkoj godini, povijesnoj, najboljoj od hrvatske neovisnosti!

- U turizmu smo ove godine ostvarili 100 milijuna noćenja, 17 milijuna gostiju i 800 milijuna eura investicija! Prema najnovijim, potvrđenim podacima, u prvih devet mjeseci 2017. imali smo 8,7 milijardi eura turističkih prihoda. Ako smo nastavili ovim ritmom - a sve upućuje na to da jesmo! - kad se pribroje podaci do kraja prošle godine doći ćemo do prihoda od oko 11 milijardi eura. Što je 10 posto više nego 2016. godine, također rekordne!

Cjelogodišnji turizam

Naglasio je da je prema Strategiji razvoja turizma RH cilj naše Vlade da do 2020. Lijepa Naša uđe među prvih 20 turističkih zemalja na svijetu.

- Hrvatska je definitivno prepoznatljiva. Hrvatska ima što ponuditi, nije više samo sunce i more - jer imamo sjajne rezultate i izvan ljetne sezone!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/cilj-nam-je-da-2020-imamo-najmanje-14-milijardi-eura-prihoda-od-turizma

Hrvatska kao avioodredište

Kao glavni cilj u 2018. ministar Cappelli je istaknuo Hrvatsku kao avioodredište. To znači produžiti sezonu tako da se već u ožujku započne s letovima koji su dosad inače kretali u travnju ili čak svibnju.

- Stoga ćemo, ne samo promotivno, još jači naglasak staviti na kontinentalni turizam. Ne samo na Zagreb, nego i na Liku, Slavoniju, središnju Hrvatsku, Dalmatinsku zagoru...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/cjelogodisnji-turizam-programima-koje-sufinancira-eu-produzit-cemo-sezonu-i