Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije (i članica Predsjedništva HDZ-a) poklonila se danas žrtvi dosad utvrđenih 200 ranjenika i civila ubijenih na Ovčari, poljoprivrednom dobru nedaleko od Vukovara.  

U sklopu obilježavanja 26. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., odana je počast žrtvama Ovčare i stradalima u Veleprometu.

„Ovčara, vječna rana“

Programom pod nazivom „Ovčara, vječna rana“ te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja, obilježena je tužna 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila - koji su 19. studenoga 1991. godine odvedeni iz vukovarske bolnice, a dan kasnije ubijeni na Ovčari. Sudionici su u hodnji došli do Ovčare s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. U mimohodu su osim ministrice Žalac, bili i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije (i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara) Damir Barna, gradonačelnik grada Vukovara (i potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a) Ivan Penava…

Pročitana imena svih ubijenih

Vijence su položila i svijeće upalila brojna izaslanstva, a potom je održan prigodni program tijekom kojega su pročitana imena svih ubijenih žrtava na Ovčari te izgovorena molitva.