Što je Vlada sve učinila u prvoj godini mandata? Koje su reforme započete, a koje slijede? Kako će završiti kriza Agrokora? Bile su to teme sinoćnje HTV-ove emisije Otvoreno (urednik i voditelj Mislav Togonal) u kojoj su, među ostalima, gostovali potpredsjednica Vlade RH za gospodarstvo (i članica Središnjeg odbora HDZ-a) Martina Dalić te Rajko Ostojić u ime SDP-a.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/izvjesce-o-radu-vlade-u-1-godini-mandata-nas-osnovni-cilj-je-osigurati-kvalitetniji

Događaja za jedan prosječan mandat

- Prva godina ove Vlade bila je vrlo intenzivna, s toliko događaja i aktivnosti koju bi inače ispunili jedan prosječan mandat. Vlada je pokazala da se može pravodobno i djelotvorno nositi s najvećim izazovima, i to istodobno na više područja. Demografski problemi ne mogu se riješiti preko noći, a najbolja politika koja će zaustaviti iseljavanje jest gospodarski rast, koji će stvoriti bolje poslovno i životno okružje te perspektivu za naše građane i djecu - istaknula je Dalić.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/uspjesna-godina-vlade-stabilizirali-smo-agrokor-gradimo-peljeski-most-i-povlacimo

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/bernardic-lupeta-gluposti-s-njim-bi-hrvatsko-gospodarstvo-bilo-na-koljenima

Naknadna pamet

Kriza u Agrokoru istodobno je i prilika za temeljitu reformu tržišnih i ekonomskih odnosa u Hrvatskoj - dodala je Dalić, poklopivši potom Ostojića koji se u razgovor pokušao ubaciti s uobičajenom SDP-ovom floskulom da su „svi znali za krizu u Agrokoru“:

- Ako su svi znali, zašto onda SDP nije ništa poduzeo dok je bio na vlasti, upravo onih godina - od 2011. do 2015. - iz kojih i potječu svi silni dugovi Agrokora?!? SDP ni riječju u tom razdoblju nije spominjao probleme u Agrokoru, a kamoli nudio neko rješenje!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-se-doveo-u-situaciju-da-brani-todorica-u-milanovicevu-mandatu-izdano-je

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/upitajte-marasa-zasto-je-todoricu-odobravao-bajoslovne-kredite

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/nasi-zastupnici-jos-jednom-raskrinkali-marasa-lobirao-je-da-todoriceva-desna-ruka

Čitavu emisiju možete pogledati na donjem linku:

http://vijesti.hrt.hr/409842/otvoreno-62