(VIDEO) Savjetnik predsjednika HDZ-a i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović gostovao je sinoć u Dnevniku Nove TV. S njim je u Dubrovniku, gdje se nalazi na Interpolovoj konferenciji, razgovarala novinarka Paula Klaić Saulačić.

Božinovićev intervju možete pogledati u cijelosti, a u nastavku prenosimo njegove ključne poruke:

Orepić je glumio šefa policije

Za razliku od svog prethodnika, ne „brkam“ dužnosti ministra i šefa policije: o privođenjima sam dobio informaciju jutros u šest sati (u ponedjeljak - op. ur.) kada me je nazvao glavni ravnatelj policije i kazao da je počela akcija na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Kriminalci se uvijek pozivaju na „politički progon“

Kakav politički progon? U potpunosti odbacujem tu podvalu Todorićevih odvjetnika! I sami ste mogli pročitati priopćenje Državnog odvjetništva: pronevjere u financijskom poslovanju, greške u vođenju trgovačkih poslovnih knjiga, krivotvorenje isprava… Što je tu politika?!

Zamislite da Bernardić vodi državu!

I dok nas Todorićevi odvjetnici lažno optužuju za „politički progon“, Bernardić lupeta o „nagodbi s Todorićem“, da je dogovoreno da on „pobjegne iz Hrvatske“. To su potpune gluposti, čelnik SDP-a očito nije ništa u stanju - osim upropaštavati svoju stranku. Hvala Bogu da nisu na vlasti. Pitanje je što bi bilo od hrvatske ekonomije da gospoda kao što su Bernardić ili čelnici nekih drugih oporbenih stranaka u ovim vrlo ozbiljnim trenucima vode našu državu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/bozinovic-petrov-se-hvali-da-je-srusio-todorica-ga-ne-napada-u-blogovima-zasto

Sve istražiti i utvrditi!

Imate zakon o istražnim povjerenstvima i na pravnim je stručnjacima da protumače treba li uslijed otvaranja istrage saborsko povjerenstvo za Agrokor prestati s radom. Bitno je da i HDZ-u i Vladi koje predvodi predsjednik Andrej Plenković apsolutno odgovara da se istraži sve vezano za Agrokor, kako je cijela priča nastala i tko je sve pogodovao Todoriću, da se utvrdi i politička odgovornost.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sprijecili-smo-gospodarski-tsunami-interes-nam-je-da-se-slucaj-todoric-odmrsi-do

Agrokora se ima bojati samo SDP!

Čega se mi imamo bojati kad je u pitanju Agrokor?! Ovo je Vlada koja je spasila hrvatsko gospodarstvo u trenutku kada je prijetilo da skoro 30.000 ljudi koji su zaposleni u Agrokoru ostanu bez posla, a da i ne spominjem mnogobrojne dobavljače, OPG-ove... To je poanta, jer da naša Vlada nije koherentno, sustavno pristupila ovom problemu, mi bismo danas bili na koljenima. Žalosno je da to oporba ne razumije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/upitajte-marasa-zasto-je-todoricu-odobravao-bajoslovne-kredite

Oporba će kad-tad priznati

Ne bih govorio o „političkom potresu“. Vlada je stabilna, a oporba nesposobna, gospodarstvo je 11 tromjesečja u rastu, svi ekonomski pokazatelji su vrlo dobri. I sigurnosna situacija je stabilna - evo, svjedočimo i konferenciji Interpola. Teze da se nešto izvanredno događa ne stoje. Vlada RH je spasila hrvatsko gospodarstvo i to polako svakome dobronamjernom postaje jasno, a s vremenom će postati i oporbi.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-se-doveo-u-situaciju-da-brani-todorica-u-milanovicevu-mandatu-izdano-je