(VIDEO) Ministar rada i mirovinskoga sustava (i član Središnjeg odbora HDZ-a) Marko Pavić u sinoćnjem razgovoru za RTL Danas prezentirao je kalkulaciju troškova - i to samo izravnih - koji bi pali na teret poreznih obveznika da je nedajbože prihvaćen štetočinski prijedlog SDP-a i njegovoga pogubljenog predsjednika Davora Bernardića o stečaju Agrokora.

A da o sudbinama radnika i njihovih obitelji uopće i ne govorimo!

- Bernardić ili nije svjestan, ili ga nije briga, posljedica stečaja Agrokora, i to samo onih neposrednih. Prvo: država - tj. svi mi porezni obveznici - prema zakonu zaposlenicima jamči 3 minimalne plaće dok je tvrtka u blokadi i još tri u stečajnom postupku. S obzirom na skoro 30.000 radnika Grupe Agrokor samo u Hrvatskoj, to je oko 600 milijuna kuna - započeo je Pavić.

2 milijarde kuna preko leđa građana!

Drugo: prema zakonu, nakon gubitka posla radnici Agrokora imali bi 6 mjeseci pravo na naknadu za nezaposlene, što iznosi novih oko 600 milijuna kuna.

-  To je, dakle, oko milijarde i 200 tisuća kuna. S „efektom“ dobavljača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i vjerovnika - nastavio je Pavić s pogubnom „Bernardićevom bilancom“ - iznos bi se samo u te svrhe popeo na oko 2 milijarde kuna tereta preko leđa hrvatskih građana.

Bez povećanja plaća i mirovina

A štetne se posljedice SDP-ova stečaja Agrokora mogu sagledati i iz drukčijeg rakursa:

- Bez tih dvije milijarde kuna ove godine u državnom proračunu, koliko bi nam Bernardić oteo svojim politikantstvom i neodgovornošću, ne bismo mogli imati ni rekordnu turističku sezonu, ni rast BDP-a, ni smanjenje javnog duga, ni povećanje plaća i mirovina. Ne bismo imali ništa od onog što je ostvareno ove godine. „Lex Agrokor“ je upravo i donijet kako porezni obveznici ne bi bili izloženi! - zaključio je ministar Pavić.

Čas zelje - čas stečaj!

Čas zelje - čas stečaj! Na to se mogu svesti SDP-ovi prijedlozi za Agrokor.

Ili kako je to jednostavno rekao Davor Božinović: Bernardić lupeta gluposti - S tako nesposobnim tipom Hrvatska bi bila na koljenima!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/bernardic-lupeta-gluposti-s-njim-bi-hrvatsko-gospodarstvo-bilo-na-koljenima