Ministar mora, prometa i infrastrukture (i potpredsjednik HDZ-a) Oleg Butković te ministar zaštite okoliša i energetike (i član Središnjeg odbora HDZ-a) dr. sc. Tomislav Ćorić danas su posjetili Zadarsku županiju, koju su nedavno teško pogodile poplave.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sustav-je-promptno-reagirao-u-najkracem-cemo-roku-i-financijski-pomoci-pogodenim

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-zadra-sve-su-ekipe-na-terenu-angazman-je-maksimalan-zupan-ce-proglasiti

Na poplavljenim područjima

Ministri Butković i Ćorić su na radnom sastanku sa zadarskim županom (i članom Predsjedništva HDZ-a) Božidarom Longinom i gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem razgovarali o štetama izazvanim jakim nevremenom i modelima njihove sanacije, a potom su obišli pročistač otpadnih voda u Zadru (šteta je procijenjena na oko 10 milijuna kuna), državnu cestu DC 8 Zadar-Ričine (most), cestu Poljica Brig-Nin (Miljašić jaruga) i sami Nin.

U izjavi za brojne okupljene novinare, naglasili su da će Vlada RH pronaći cjelovito rješenje za poplavljena područja.

Sanacija štete

Ministar Butković je istaknuo da su štete iznimno velike na državnim, lokalnim i nerazvrstanim cestama, posebno na području Grada Nina. Štete na svim cestama pokrit će država.

- Bitno je da se pitanju obnove stradalih područja pristupi cjelovito, a za što je prethodno potrebno popisati nastalu štetu i izraditi troškovnike sanacije. Hladne glave prepustimo stručnjacima da sve to pripreme, očekujem da će obaviti posao za desetak dana. Nakon što i župan proglasi elementarnu nepogodu, Vlada će cjelovito riješiti problem. Poručio bih građanima da budu mirni. Činjenica je da nije lako, ali pričekajmo da se posao odradi sustavno. Potom slijedi financijska pomoć.