Već mjesecima ističemo da je HDZ-ov rejting veći nego onaj SDP-ov i Mostov skupa. No prema najnovijem Crobarometru, istraživanju političkih preferencija Nove TV, možemo konstatirati da smo sada jači od zbroja rejtinga SDP-a i Živog zida!

Posljedice gnjevne agresije

SDP je spao, navode analitičari, na najnižu potporu još od daleke 2004. godine, a Most nastavlja sa slobodnim padom - malo tko tu čudnovatu družinu više doživljava ozbiljno. A lijepo smo ih upozoravali da će im to više padati rejting što više Bernardić i Maras & Grmoja i Petrov budu vulgarno istupali i gubitnički gnjevno nasrtali na HDZ! Nisu htjeli slušati.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/crobarometar-hdz-povecao-prednost-sdp-most-u-slobodnom-padu

Dvostruko jači od SDP-a

Također možemo konstatirati da smo po rejtingu - poslije kojih 15 godina - dvostruko jači od SDP-a.  Bernardića & Marasa upravo je snašla ona sudbina koju im je na nedavnome saborskom “aktualcu” bio predvidio predsjednik Andrej Plenković odgovarajući na njihove izljeve gubitničke srdžbe i isprazne frazetine!

LINK FB

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/bernardicu-pateticni-ste-bijegom-iz-sdp-zastupnici-demonstriraju-duboko

Stabilni rast HDZ-a

Unatoč neprekidnim jurišima udružene populističke oporbe, HDZ danas ima podršku čak 29.3 posto birača, čime naš rejting nastavlja kontinuirano, stabilno rasti. U listopadu smo, naime, bili na 29.1 posto.

SDP - Stranka Daljnjeg Pada

Još uvijek najveća oporbena stranka proživljava, citiramo Novu TV, svoje najgore dane. SDP ima potporu samo 14.6  posto birača, a to mu je drugi najgori rezultat od 2000. godine - otkad se provode ovakva istraživanja.

SDP - Stranka Daljnjeg Pada - u listopadu je imao 16.3, a u rujnu 17.2 posto. Kada se pogleda njegov rejting u zadnjih 13 mjeseci, onda je silazni trend još uočljiviji. Prošle godine u listopadu imao je 23.4 posto potpore.

Pernar nadomak Bernardiću

Živi zid pak je u rastu, s potporom od 13.5 na korak je da prestigne SDP. U rujnu su imali 12.6, a u listopadu 13.2 posto.

Narod kažnjava grmojevštinu

I Most se sunovratio, ruku pod ruku s partnerima iz SDP-a. Imaju 6.0 posto potpore ispitanika, a ona je još u rujnu iznosila - 8.3! U dva mjeseca izgubili su 2.3 posto. Narod očito kažnjava iritantnu grmojevštinu - njihova plitka podmetanja na račun naše Vlade i HDZ-a.

14.7 % ispred SDP-a - 23.3 ispred Mosta!

Promatrano iz kuta HDZ-a, povećali smo prednost spram SDP-a s listopadskih 12.8 na sadašnjih 14.7 posto (u rujnu je bila „samo“ 12.0), a u odnosu na Most s 22.5 na 23.3 posto! U rujnu je razlika spram grmojevaca iznosila 20.9 posto.

Čisto radi navike ponovimo i da je naša stranka već mjesecima jača od SDP-a i Mosta skupa: razlika je s listopadskih 6.2 narasla na današnjih 8.7 posto.

Glasni bez glasova

Nakon HDZ-a i tri vodeće oporbene stranke (bolje reći 2+1 jer Mostov rejting klizi prema onome Hrvoja Zekanovića) slijede Bandić Milan 365 (3.8 posto), HSS (3.6), HSU (3.1), Pametno (2.9), HNS (2.3), Neovisni za Hrvatsku (2.1), Promijenimo Hrvatsku (1.7), IDS (1.5)…

Ostale stranke - među njima glasni Glas i još glasniji Hrast - imaju manje od 1 posto, a birača koji ne znaju za koga glasati je 9.4 posto.

Stabilnost vladajuće većine

Prema Crobarometru Nove TV, čak 78 posto ispitanika uvjereno je da će Vlada odraditi mandat do kraja.  Već treći mjesec za redom raste broj građana koji vjeruju u stabilnost vladajuće većine: u rujnu ih je bilo 70.0, a u listopadu 72 posto. Dakle, međumjesečni rast od 6 posto!

Vice versa, razmjerno pada broj onih koji misle/priželjkuju da nećemo odraditi mandat do kraja: rujan 23.0 - listopad 21.0 - studeni 15.0 posto. Neodlučnih je 7 posto.

Rast podrške radu Vlade

Rad Vlade ima podršku 28 posto ispitanika, što je rast od 2.0 u odnosu na listopad. 64 posto ispitanika pak NE podržava, što je pad od 1.0 posto.

Rast optimizma

22 posto građana smatra da idemo u dobrom smjeru (+ 2.0 spram prošlog mjeseca), a 71 suprotno (pad od 2.0). U kojem smjeru idemo, ne zna 7 posto ispitanika.