Gostujući u HTV-ovoj Temi dana, potpredsjednik HDZ-a (i ministar poljoprivrede) Tomislav Tolušić najavio je da će se u idućih nekoliko dana znati sve što se treba znati o izboru novog ministra gospodarstva nakon ostavke dr. sc. Martine Dalić:

- Danas imamo 151.000 nezaposlenih u Republici Hrvatskoj. Da nije bilo Zakona o izvanrednoj upravi, odlučnog angažmana Vlade RH i rada gospođe Martine Dalić imali bismo barem 300.000 nezaposlenih! Imali bismo ugašeno Belje, ugašeni Vupik, ugašeni Konzum...

SDP-ovci nemaju pojma!

Prije nešto više od godinu dana - podsjetio je Tolušić - Agrokor je bio blokiran, sa šest kuna na računu, bile su prazne police:

- A što je nudio SDP? Stečaj i hrvatske ljude bez posla! Uostalom, Ustavni sud je naglasio ne samo da je Zakon o izvanrednoj upravi ustavan, nego i kako bi bilo neustavno da Vlada nije reagirala! Uskoro će Zakon ući u pravnu stečevinu i Europske unije. SDP-ovci nemaju pojma o čemu pričaju!

Plenković vodi državu u dobrom smjeru!

Donošenjem Zakona spašena su radna mjesta i hrvatsko gospodarstvo - nastavio je potpredsjednik HDZ-a. Da nije bilo Martine Dalić, danas ne bismo imali Agrokor ni u kakvom obliku!

- Gospođa Dalić sama je podnijela političku odgovornost. Ključni je interes sada da se u zakonskom roku postigne nagodba na dobrobit hrvatske države, društva i gospodarstva. Čvrsto sam uvjeren da ćemo to uspjeti, kao što smo uspjeli podići kreditni rejting, povećati plaće i zaposlenost, a smanjiti javni dug, kao što smo nastavili s gospodarskom rastom, osigurali proračunski suficit… Svi pokazatelji potvrđuju da naša Vlada i predsjednik Plenković vode državu u dobrom smjeru!