Dio zastupnika od Sabora i institucija kontinuirano radi cirkus te time spušta razinu političke rasprave i kulture u Hrvatskoj! Građanima je više nego ikada jasno tko je tko na političkoj sceni! - komentirao je predsjednik Andrej Plenković, uoči zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, jučerašnji show u sabornici kad je 11 oporbenih zastupnika okupiralo govornicu i isprovociralo prekid sjednice:

- Kada vidite taj cirkus koji pojedine stranke i njihovi najvidljiviji, najprominentniji glasnogovornici prave u Saboru, onda možete samo zamisliti kakvi su inače i kako bi bilo da imaju nekakvu veću odgovornost od one oporbene - koju imaju i koju će još dugo imati!

Veliki „frajeri“ iz plačljive oporbe

Na pitanje novinara o zastupniku iz naših redova koji je doviknuo mostovcu Bulju "Čobane!", Plenković je odgovorio da se HDZ ne treba spuštati na tu razinu, ali i da politička komunikacija može nositi različita odjela:

- Možemo biti decentni, okrenuti sadržaju i argumentima, nešto sam primijetio kod tih istih oporbenih cirkusanata: kad god im u raspravi odgovorite samo malo čvršće, odmah svi skupa počnu plakati, osjećati se „ugroženima“, tvrditi da ih se „ne poštuje“, a pritom „zaboravljaju“ na ono što sami govore, na to koliko manipuliraju, difamiraju i vrijeđaju. U ovom sportu može se igrati čvršća obrana, zona, a može ih se i malo puštati, ali na kraju uvijek mi pobijedimo!