(PHOTO & VIDEO) Unatoč svakodnevnim nasrtajima udružene oporbe svih boja, njihovim opozivima ministara, pokušajima rušenja naše, HDZ-ove Vlade i cirkusima u Saboru, i poslije 2,5 mandata uživamo većinsko povjerenje hrvatskih ljudi! Izdržali smo sve pritiske, nismo se dali, kako bismo i dalje mogli činiti iskorake naprijed i nastaviti voditi Hrvatsku u dobrom smjeru! - poručio je u svom govoru predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u prepunoj dvorani Kulturnog centra Travno na obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a u zagrebačkim gradskim četvrtima Novi Zagreb - zapad, Novi Zagreb - istok i Brezovica, koje skupa imaju oko 140.000 stanovnika.

HDZ - stožerna stranka hrvatskog naroda

Plenković je naglasio da je HDZ predvodio hrvatski narod u svim presudnim trenucima: slamanje komunističkog sustava i uvođenje višestranačke demokracije, međunarodno priznanje, obrana od velikosrpske agresije i oslobođenje Domovine, reintegracija Hrvatskog Podunavlja i obnova ratom razrušene zemlje …

- A to nasljeđe dr. Franje Tuđmana, koji je zacrtao i euroatlantski put Lijepe Naše, obvezuje sve nas da budemo na razini suvremenih izazova! Stoga HDZ neće dopustiti da mu lekcije o domoljublju dijele oni koji su suverenizam otkrili prije mjesec-dva. Vratili smo HV među svoj narod, u herojski Vukovar, u Varaždin, Sinj, Ploče… Donijeli smo, prvi put u povijesti, jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima. A tvrdili su da je i jedno i drugo nemoguće! Zahvaljujući upravo EU sredstvima vrhunski smo opremili policiju kako bi mogla čvrsto štititi našu granicu od ilegalnih migracija. A neki su htjeli žilet-žicu ili zid, valjda da odijelimo hrvatski narod iz BiH od Hrvata iz RH!?!

Nedvojbena ekonomska postignuća

Danas su pred nama izazovi poput gospodarskog napretka, zapošljavanja i podizanja životnog standarda hrvatskih ljudi. A oni su itekako svjesni razlike u postignućima između naše, HDZ-ove Vlade i one SDP-ove!

- Nećemo ustuknuti ni pred SDP-om, pred onima koji su dva puta u svom mandatu srušili kreditni rejting Hrvatske, a mi smo ga dva puta podigli! Nećemo ustuknuti ni pred prijetnjama referendumom - jer smo mirovinsku reformu donijeli kako bismo povećali mirovine, spriječili generacijsku nepravdu prema svim građanima rođenima nakon 1962. i sustav učinili održivim, a ne da poput prijašnjih Vlada zadužujemo našu djecu i unuke! Granicu od 67 godina inače je donio SDP, ali tada nije bilo prosvjeda i referenduma!? Neka usporede konkretne brojke i ekonomske pokazatelje, pa će vidjeti koliko je Hrvatska napredovala u odnosu na SDP-ov mandat!

Zapošljavanje & porezno rasterećenje

Dodao je da nijedna Vlada dosad nije ovoliko uložila u demografske mjere.

- Povećali smo rodiljne naknade i proširili dječji doplatak, gradimo ili obnavljamo 500 dječjih vrtića diljem Lijepe Naše. I stigao nam je prvi ohrabrujući signal - 2018. u Hrvatskoj je rođeno više djece nego godinu prije! Već sam naveo neka naša postignuća. Uložili smo i 4,5 mlrd. kn u zapošljavanje, pa imamo 60.000 radnih mjesta više nego prije! Porezno smo rasteretili i građane i poduzetništvo za više od 6 mlrd. kn te povećali plaće, a istodobno rekordno smanjili javni dug.

Pelješki most, LNG, rotor u Zagrebu…

Osvrnuo se, također, i na efekte korištenja EU fondova u Hrvatskoj.

- Europskim novcem gradimo i Pelješki most i LNG, radi energetske sigurnosti RH, te obnavljamo novozagrebački rotor! U našem mandatu, skočili smo s 9 na 65% ugovorenih sredstava iz EU fondova, a do kraja ove godine doći ćemo i do - 85! Što bi SDP dao da je mogao i znao postići takve rezultate! Za razliku od njih i sličnih, mi znamo, razumijemo i spremni smo odgovarati na izazove modernog vremena. Snažna Hrvatska u sigurnoj i razvijenoj Europi - bila je to vizija i dr. Franje Tuđmana! Stoga hrabro i zajedno, svjesni svojih postignuća, idemo po još jednu izbornu pobjedu. I to uvjerljivu!

Dr. sc. ANDRIJA MIKULIĆ (predsj. ZG HDZ-a i Gradske skupštine): Zajedno, i 3. put zaredom pobijedit ćemo na EU izborima!

Prisjetimo se hrvatskih branitelja te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana bez kojih ne bismo imali ni državu ni HDZ. I danas smo najsnažnija, stožerna hrvatska stranka, s pobjedničkim izbornim kontinuitetom, koja inzistira na načelima zajedničkim svim uljuđenim demokratskim zemljama i koja je pod vodstvom predsjednika Andreja Plenkovića pokazala što zna i može - i u Zagrebu i u Hrvatskoj! U najtežim je trenucima, onima kad se moraju donijeti teške odluke, ovaj HDZ dokazao da je najjači. Ovim putem sve vas pozivam da iziđete na EU izbore 26. svibnja i da na njima zajedno treći put zaredom pobijedimo i potvrdimo da smo daleko najjača politička snaga u zemlji.

MARIO KAPULICA (predsj. Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“): Zapalili smo plamen koji i danas grije svako domoljubno srce!

Hrvatski narod zna tko je tu kada je najteže! Zna tko se bori i kada drugi kažu da nema šanse! I zna tko pobjeđuje kada drugi već „polažu oružje“! To je HDZ! Jedina smo stranka koja ima organizaciju svojih utemeljitelja. Oni su nosioci iskre koja je zapalila plamen koji i danas grije svako domoljubno srce. Borit ćemo se za našu politiku i neće nam biti teško. Jer je lako boriti se za ono u što vjeruješ! Teško je onima koji ni u što ne vjeruju, a bore se protiv nas. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!