Projekcije Europske komisije (EK) o rastu BDP-a na 3,1 posto gotovo su podudarne s projekcijama koje smo usvojili kada smo pripremali proračun za 2017. godinu. Nastojat ćemo učiniti maksimum da ono što smo zacrtali na kraju i realiziramo. A vidjeli ste da smo prošle godine bili i bolji nego što je Komisija prognozirala! A što se tiče Milanovićevih napada, očito je dosta frustriran jer je izgubio izbore. Sada se javlja u strahu od afere s dnevnicama koja mu se zbivala doslovno ispred vrata! - istaknuo je, između ostalog, predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković u razgovoru za Media servis (u povodu Svjetskog dana radija) koji je vodila novinarka Željka Gulan.

Donosimo ključne poruke:

O PROCJENAMA RASTA BDP-a

Vijest koja je došla od Komisije sigurno se ubraja u one bitne teme. Ona je ohrabrujuća, prije svega za gospodarsku i fiskalnu politiku koju vodimo. Projekcije EK o rastu BDP-a na 3,1 posto gotovo su podudarne s projekcijama koje smo usvojili kada smo pripremali proračun za 2017. godinu. I drago mi je da se sve te analize podudaraju. Nastojat ćemo učiniti maksimum da ono što smo zacrtali na kraju i realiziramo. A vidjeli ste da smo prošle godine bili i bolji nego što je Komisija prognozirala.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/europska-komisija-prognozira-jos-veci-rast-hrvatskog-bdp-nova-potvrda-vladine

O IVANU ĐIKIĆU

Meni je žao što, kako kaže, napušta Hrvatsku. Zaista ne razumijem ima li ijedan element u javnoj raspravi koja se ticala ministra Barišića, a da je bio toliko delikatan pa zahtijevao ovakav stupanj osjetljivosti. To je njegov izbor. Hrvatska je slobodna zemlja. Znanstvenici su slobodni raditi što god žele. Prema tome, on je uvijek dobrodošao ponovno raditi, pretpostavljam, na bilo kojoj od znanstvenih i sveučilišnih ustanova u Hrvatskoj.

O NAPADIMA FRUSTRIRANOG MILANOVIĆA

Očito je dosta frustriran jer je izgubio izbore, a čini se da u svom odgoju nije dobio onu temeljnu i ključnu pouku - a to je da se pobjedniku treba čestitati nakon što si uvjerljivo poražen na izborima. Sad se očito javlja u strahu od afere o fiktivnim dnevnicama njegovih najbližih suradnika - koja mu se zbivala doslovno ispred vrata. Mislim da je što se tiče njega i poštovanja hrvatskih institucija zgodno primijetiti tri elementa: prvi je da imate saborskog zastupnika koji ne poštuje Sabor, drugi da imate bivšeg predsjednika Vlade koji se pod zakletvom na hrvatskom sudu ne sjeća nečega što je bilo prije godinu dana, ali istodobno - kao treći element - izmišlja događaje otprije 30 godina. Takva je vjerodostojnost - nikakva.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/afera-dnevnice-im-je-pouka-kako-bi-trebali-biti-malo-oprezniji-dok-optuzuju-druge

O PROSVJEDU ZBOG NAPADA NA LGBT VEČERI

Ne planiram biti na prosvjedu. Mi smo vrlo jasno i najstrože osudili takvo nasilje. Očekujemo od policije da hitno istraži izgred, privede počinitelja pravdi i, naposljetku, da on odgovara.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ostro-osudujemo-napad-tijekom-lgbt-tematske-veceri-u-zagrebackom-klubu