(VIDEO) Za zagrebačkom Jarunu - u prostorijama NK Jarun - svečano je obilježena 29. obljetnica osnutka naše stranke. Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković dao je - nakon polaganja vijenca kod spomen-ploče dr. Franji Tuđmanu - izjavu za mnogobrojne okupljene novinare.

Izjavu predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O JAKOM I STABILNOM HDZ-u

Jako sam zadovoljan što se tiče HDZ-a. I sami ste čuli - imamo stabilnu većinu. Imali smo Opći (izvještajni) sabor HDZ-a na kojem su usvojeni i moje izvješće i ono glavnog tajnika HDZ-a. Donesen je novi Statut HDZ-a. Prema tome, idemo se baviti dalje važnim temama za Hrvatsku.

O NAGODBI U AGROKORU

Nadam se da je Izvanredna uprava - zajedno sa svima ostalima dionicima - učinila maksimalne napore da donesu odluku o nagodbi. Nakon toga, očekujem sazivanje ročišta od strane Trgovačkog suda, izglasavanje nagodbe i potom normalno funkcioniranje kompanije, očuvanje radnih mjesta i budućnost hrvatskih kompanija u suradnji s Agrokorom.

O SURADNJI S PREDSJEDNICOM RH

Susreo sam se s Predsjednicom RH u četvrtak, a čut ćemo se sredinom idućeg tjedna. Razgovarat ćemo o svim temama. Odnosi su odlični.