Nakon još jednoga SDP-ova poraza u Hrvatskom saboru, u kojem su uspjeli prikupiti samo 59 glasova za izglasavanje nepovjerenja Vladi, a još manje, 49, za opoziv ministrice Nade Murganić, predsjednik Andrej Plenković poručio je da je rasprava pokazala da njegova Vlada štiti opći interes, hrvatsko gospodarstvo, stabilnost financijskog sustava i radna mjesta:

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/novi-sdp-ov-poraz-prikupili-su-samo-59-glasova-za-vladin-opoziv-nastavljamo-s

Kao što smo i najavljivali

- Kao što sam i najavljivao od samog početka, bila je ovo četvrta neuspješna inicijativa oporbe. Koristili su instrument za koji su unaprijed znali da neće moći proći u Hrvatskom saboru. Ipak, bili smo u sabornici cijeli dan i puna dva dana ovog tjedna, čime smo iskazali respekt prema Hrvatskom saboru, hrvatskoj javnosti i narodu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/oporbene-inicijative-zavrsit-ce-u-hrvatskom-saboru-kao-i-sve-prethodne-neuspjesno

Razlika između ozbiljne politike i politikantstva

Dodao je i da je „inicijativa“, ionako vrlo škrta u pisanoj formi, u onoj usmenoj pokazala svu svoju prazninu i nepotrebnost:

- Ali, nas to neće omesti da nastavimo provoditi svoj program, zalagati se za kvalitetniji život hrvatskog čovjeka, nastavak reformi i pozitivnih trendova. I dalje ćemo pokazivati razliku između ozbiljne i odgovorne politike te politikantstva, čega smo se imali priliku nagledati i naslušati tijekom ove petnaestosatne rasprave.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/sdp-je-nudio-kaos-val-stecajeva-nestanak-28000-radnih-mjesta-u-agrokoru-i-propast

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ek-povecala-procjenu-rasta-hrvatskog-bdp-najbolji-odgovor-na-svakovrsne

U Hrvatskoj nije izvanredno stanje

Istaknuo je da u Hrvatskoj nije izvanredno stanje, kao što je to ustvrdila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović:

- Hrvatska, naravno, ima poteškoća, problema, ali isto tako ima i Vladu koja prati te probleme i to smo pokazali na svim temama koje su došle na dnevni red. A tako ćemo i nastaviti.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ovo-je-veliki-poraz-sdp-zasto-grabar-kitarovic-ovako-govori-bas-kad-traze-opoziv