Kako je to predsjednik Andrej Plenković i najavio, Vlada je iznašla sredstva kako bi posebno nagradila naše vatrogasce za iznimno tešku protupožarnu sezonu. Iz proračunskih zaliha dodijelit će se 7,6 milijuna kuna Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici - koja će odlučiti o daljnjoj raspodjeli tih sredstava!

Objavio je to ministar unutarnjih poslova (i član Središnjeg odbora HDZ-a) dr. sc. Davor Božinović na novinskoj konferenciji nakon sastanka kojeg je premijer Plenković danas održao s izaslanstvom Hrvatske vatrogasne zajednice.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/posebno-cemo-nagraditi-vatrogasce-i-pilote-podmetaci-pozara-moraju-biti-privedeni

Sredstva najzaslužnijima!

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i naš saborski zastupnik Ante Sanader otkrio je pak da su se neki vatrogasci već unaprijed odrekli novca tražeći da se on uloži u opremu:

- Sredstva će se, dakle, raspodijeliti i za ljudstvo i za tehniku, i to u dogovoru sa županijskim vatrogasnim zajednicama i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje. Sa zahvalnošću smo primili ovu odluku Vlade, sredstva će dobiti oni koji su najzaslužniji i kojima su najpotrebnija!

EU novac za vatrogasnu opremu

Božinović je dodao da protupožarna sezona još nije završila, ali je proces analize ove sezone već počeo:

- Siguran sam da ćemo izaći s konkretnim zaključcima o organizaciji i funkcioniranju sustava vatrogastva. A prije iduće sezone, najavljujem, zasigurno ćemo riješiti problem nedostatka opreme i obnavljanja tehnike za vatrogasce. Sustavno ćemo riješiti to naslijeđeno pitanje, postoji i mogućnost povlačenja sredstva iz EU u tu svrhu.

Zaključujući presicu u Banskim dvorima, ponovio je da je policija privela 28 osoba zbog izazivanja požara i predala ih tijelima pravosuđa.